Lifestyle

Een poolhouse in de tuin

By  | 

Een poolhouse in de tuin

Bij een zwembad hoort ook een gloednieuwe poolhouse. Als je genoeg plek in je tuin hebt is dit de perfecte finishing touch aan jouw zwembad. Maar mag je zomaar een poolhouse plaatsen? En wat houdt zo’n poolhouse allemaal in? Wij geven je wat extra info over het plaatsen van een poolhouse.

Mag je zomaar een poolhouse plaatsen?

Het is verplicht om bij het bouwen van een vrijstaand bijgebouw een vergunning te vragen. Dit geldt dus voor tuinhuizen, serres, garages, maar ook een poolhouse. Je kan dus niet zomaar beginnen met je poolhouse te bouwen. Wel kan je een vrijstelling op het aanvragen van een vergunning krijgen, als je poolhouse aan een aantal voorwaarden voldoet. Dit zijn voorwaarden zoals een max oppervlakte hebben van 30 vierkante meter, slechts 1 verdieping hebben, niet voor commerciële doeleinden gebruikt worden, … Als dit niet het geval is zal je een vergunningsaanvraag moeten doen.

poolhouse
poolhouse Photo by Jean-Philippe Delberghe on Unsplash

De kenmerken van een poolhouse

Wat versta je net onder een poolhouse? Wat moet er allemaal aanwezig zijn om hier het beste uit te halen? Wel, een poolhouse is in eerste instantie erg praktisch. Hier kan je bijvoorbeeld al het onderhoudsmateriaal van je zwembad in plaatsen. Maar ook handdoeken en zwemkleding. Verder is het ook een plek van luxe, wellness en gezellig samenkomen. Zo kan je zelfs douches in je poolhouse laten bouwen, om zo steeds proper te zijn na het zwemmen. Je kan ook een grote tafel onder het afdak van je poolhouse plaatsen. Hier kan je dan rustig opdrogen, eten of gezellig kaarten. Een echt vakantiegevoel in je tuin.

Nog meer luxe

Voor wie nog een stap verder wil gaan, kan zijn poolhouse ook nog uitbreiden. Zo zijn er veel poolhouses met volledige badkamer bijgebouwd. Van een gloednieuwe lavabo en toilet tot een grote spiegel. Dit kan dan ook meteen gebruikt worden als kleedruimte. Verder kan je ook bijvoorbeeld een jacuzzi of sauna in je poolhouse plaatsen, om zo alles uit je poolhouse te halen. Het wordt echt een plekje vol luxe.

Zelf bouwen of door professionals

Nu is de vraag natuurlijk: kan je dit zelf bouwen? Dat hangt er natuurlijk vanaf wat voor poolhouse je wil. Wil je iets standaard om je om te kleden en spullen op te bergen? Dan kan je met de nodige kennis zelf een eenvoudig houten poolhouse op poten zetten. Als je iets ingewikkelder wil gaan zoals een mezzanine in je poolhouse, met badkamer en sauna, dan is de hulp van een professional zeker aangeraden. We wensen je alvast veel plezier in je nieuwe poolhouse! Tot zover deze blog: een poolhouse in de tuin.