Fashion

Een stijlvolle jurk voor de herfst: zó kies je jouw exemplaar

By  | 

Een stijlvolle jurk voor de herfst: zó kies je jouw exemplaar.

Een stijlvolle jurk voor de herfst: zó kies je jouw exemplaar. De zomer is inmiddels al een tijdje de deur uit en dat betekent dat er een nieuw kledingseizoen is aangebroken. De temperaturen schommelen gedurende de dagen en dat maakt het een behoorlijke uitdaging om elke dag weer te kiezen voor de juiste outfit. Aangezien een dikke trui nog te warm is en we zeker niet meer met blote benen over straat kunnen, is een jurk de perfecte uitkomst voor deze tijd van het jaar. Enkel nog de juiste – met deze vier tips – vinden en je bent klaar voor dit seizoen!

De gelegenheden bepalen de soort jurk

Voordat je jouw zoektocht naar de perfecte jurk begint, is het belangrijk om eerst na te gaan welke gelegenheden er binnenkort allemaal plaatsvinden. Aan de hand daarvan kies je de soort jurk uit. Zo voorkom je dat je straks in jouw nieuwe jurk voor de spiegel staat en ‘m uiteindelijk toch weer uittrekt en terug in de kast legt. Het gaat dus om vooruitblikken! Heb je een bruiloft, culinair diner, belangrijk werkevent of andere afspraak buiten de deur op de planning staan? Dan zijn chique jurken, zoals avondjurken, het meest geschikt. Ben je op zoek naar een meer casual jurkje voor in huis of voor in het weekend? Dan zit je met een overslagjurk vaak goed. Ga dus goed na waarvoor je de jurk nodig hebt en maak op basis daarvan de keuze voor de soort jurk.

Een stijlvolle jurk voor de herfst
Een stijlvolle jurk voor de herfst, gespot op zalando

Vergeet jouw huidige garderobe niet

Soms zijn we zó weg van een jurk dat we ‘m meteen afrekenen en er later achter komen dat ‘ie niet helemaal matcht met de items uit onze garderobe. Zonde! Zo blijf je kleding, schoenen of accessoires kopen om wel die perfecte outfit samen te stellen. Het is dus verstandig om te checken welke items en schoenen al in jouw kast liggen. Past de jurk alleen bij jouw (cowboy)laarzen of zijn ze ook leuk te combineren met al jouw sneakers? En hoe zit het met de jasjes, vesten en truien in jouw kast? Ook daar valt een hoop mee te combineren. Vooral een trui of vest zorgt voor een extra herfstige, cosy look!

Ga bij jezelf na: korte of lange jurk?

Korte, halflange en lange mouwen en korte of lange jurken: ook hierin sta je voor oneindig veel mogelijkheden. Voordat je je laat verleiden door de jurken moet je bij jezelf nagaan of je een koukleum bent of juist snel last hebt van opvliegers. Wanneer je het snel koud hebt, is het in eerste instantie verstandig om naar langere modellen te kijken, zoals trui jurken. Zit daar niets tussen? Dan kan je altijd voor een korter model kiezen en aan onze tip hierboven denken. Voor degenen die het alleen al Spaans benauwd krijgen bij het idee van een lange jurk, adviseren we een kort model met een dunne stof. Dit soort jurken zijn vaak ook nog geschikt voor in de lente, een echte win-win.  

Kies een kleur die bij jezelf óf de modetrends past

Last but not least is de kleur van jurk. Een ding is zeker: ga voor een kleur waar je blij van wordt en die je mooi bij jezelf vind staan. Jij bent degene die zich goed moet voelen in de jurk en niemand anders. Als je juist liever een keer voor iets gedurfders wil gaan, overweeg dan één van de modekleuren van dit jaar: blauwpaars, feloranje, oceaanblauw, zachtgrijs of lichtbruin. Denk ook hierbij weer aan de kleur van de items uit jouw huidige garderobe: passen ze bij de jurk? Zo ja, dan is het tijd om die perfecte herfstjurk te kopen! Tot zover deze blog: Een stijlvolle jurk voor de herfst.

Een stijlvolle jurk satijn

Cocktailjurk, gespot op Zalando.