Lifestyle Blog

Eettafel inspiratieblog 2021

By  | 

Eettafel inspiratieblog 2021

Eettafel inspiratieblog 2021. Er zijn veel vormen als het gaat om het kiezen van de juiste eettafel. De rechthoekige vorm is erg populair, maar je hebt natuurlijk ook keuze uit vierkante, ovale of de ronde eettafel. Daarnaast zul je nog meer keuzes moeten maken. Wat staat mooi bij je interieur? Kies je voor hout of voor kunststof? Kies je voor krukjes of stoelen? En kies je voor stoelen die bij de tafel horen of wil je iets bijzonders en kies je totaal verschillende stoelen? Dit is een inspiratieblog over eettafels.

Mango houten tafel
Mango houten tafel gespot op maxwonen.nl

De vierkante eettafel

Wat de vierkante eettafel zo populair maakt is natuurlijk dat er zoveel op kan. Je kunt er zowel je studieboeken als je etentje op kwijt en er is dan zelfs nog plek over voor een paar leuke plantenpotten. Afhankelijk van de maat van je eettafel is er ook lekker veel plek want iedereen kan aanschuiven. Je kunt dit als een nadeel zien maar je hebt wel meer ruimte nodig voor een rechthoekige tafel dan bijvoorbeeld voor een vierkante tafel. Hoeken van dit soort tafels kun je het beste afplakken met hoekstrips omdat kinderen zich wel eens kunnen bezeren aan de punten. Dit heb je niet bij een ronde eettafel.

Ovale eettafel

De ovale eettafel is erg stylish. Niet iedereen heeft er een en dit is een echte eyecatcher. Het geeft een unieke uitstraling aan elk interieur. Een ovale tafel doet het goed in een smalle ruimte omdat het geen hoeken heeft. Zo dans je er gemakkelijk omheen. Ook kun je spelen met de hoeveelheid stoelen die je eromheen zet. Het is een veilige tafel voor de kinderen omdat er geen hoeken aanzitten.

Eettafel inspiratieblog 2021: Ovale eettafel gespot op maxwonen.nl

Ronde eettafel

De ronde eettafel is fijn voor in bijvoorbeeld kleine ruimtes als de keuken. Een ronde eettafel heeft iets knus en kun je leuk aankleden met een poefje, een bankje, bijzondere stoelen en een mooi kleed. Tegenwoordig zijn ronde eettafels ook erg praktisch. Je kunt er als gezin aan ontbijten, lunchen en dineren. Als er visite is dan klap je hem uit en kun je er opeens met veel meer man aanzitten.

Keuze materialen.

Er is heel veel mogelijk. Wat dacht je bijvoorbeeld van een glazen tafel? Deze moet je wel op een speciale manier schoonmaken en is misschien onveilig voor kinderen. Een houten robuuste tafel of een industriƫle look is helemaal van dit moment. Maar je kunt natuurlijk iets meer op safe spelen en gaan we voor een kunststof tafel. Daarnaast is het helemaal niet zo gek om te kijken of de tafel uitklapbaar is. Je wilt immers weleens gasten ontvangen toch?

houten eettafel
Eettafel gespot op maxwonen.nl

Houd rekening met

Uiteindelijk bestaat iedere tafel uit een blad en poten. Zie het als twee losse onderdelen als je op zoek gaat en bedenk je welke stoelen je er mooi bij vindt staan. De breedte van een standaard eettafel is vaak tussen de 80 en 100 cm. De lengte hangt eigenlijk af van hoeveel man je eraan wilt kunnen hebben. 1 persoon heeft minimaal 60 cm ruimte nodig om een beetje lekker te kunnen zitten. Tot zover deze eettafel inspiratieblog 2021.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.