Lifestyle

Eigen fotowand maken

By  | 

Eigen fotowand maken

Eigen fotowand maken. Word jij ook zo enthousiast van die fotogenieke fotowanden die je op social media voorbij ziet komen? Een fotowand maakt van iedere saaie muur een ware blikvanger waar menig bezoek even bij zal blijven stilstaan. Wil jij ook zo een een fantastische fotowand? Tijd om aan de slag te gaan!

Kies een stijl en kleur

Het succes van een goede fotowand hangt af van de juiste compositie. Denk daarom goed na over de stijl en uitstraling die jij wilt realiseren met je fotowand. Houd jij van een strakke klassieke uitstraling? Ga dan voor dezelfde fotolijsten met een dikkere, klassieke rand en zwart-wit foto’s. Wil jij juist meer kleur toevoegen aan je woning? Kies dan voor verschillende fotolijsten met verschillende kleuren en materialen. Dit geeft een eclectisch effect aan het geheel en zorgt voor een afwisselend geheel. Qua foto’s en afbeeldingen kun je ook los. Zolang het maar kleurrijk is. Houd je van geordende chaos? Kies dan juist voor één stijl fotolijsten of afbeeldingen. Je creëert zo een repetitief ritme in je fotowand waardoor het voor het oog rustiger oogt. Terwijl je toch kleur gebruikt. 

Bepaal je compositie

Het is belangrijk om de tijd te nemen voor de compositie. Als je eenmaal de gaten in de muur hebt gemaakt, kun je niet meer terug. Leg daarom de verschillende foto’s en lijsten alvast uitgespreid op de grond. Ga aan de slag met het matchen en mixen en kijk welke compositie jij het mooist vindt.
Durf ook te experimenteren met verschillende afmetingen. Wissel een grote fotolijst van 50×70 cm af met kleinere lijsten van 21×30 cm voor een speels effect. Zo kun je bepaalde beelden die je extra mooi vindt de aandacht geven die ze verdienen in een grote lijst.

Platform

Het platform Gallerix heeft honderden posters, kaarten en fotolijsten beschikbaar om uit te kiezen. Maak hier slim gebruik van door quotes en beelden af te wisselen. Af en toe een inspirerende quote tussen prachtige foto’s en afbeeldingen, zorgt voor een speels effect. 

Poster uit de categorie Winter en Kerst met een illustratie met de tekst “Ho Ho Ho!” Gespot op gallerix.nl

Houd rekening met de omgeving

Je fotowand komt het best tot zijn recht als je rekening houdt met de rest van de ruimte waar de fotowand komt te hangen. Kies daarom voor kleuren die complimenteren met de kleur van de muur. Als je een rustige pastelkleur op de muur hebt, kan een felle poster met geel of rood botsen. Het is dan juist mooi om ook foto’s en afbeeldingen te kiezen in pastelkleuren. Zo is de gehele wand een mooi en rustig geheel.

Beschikbare muur

Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de beschikbare muur ruimte. Heb je veel beschikbare ruimte? Dan kun je uitpakken met grote lijsten. Heb je juist maar weinig ruimte? Dan kan het mooier zijn om slechts een of twee lijsten op te hangen. Deze krijgen dan alle aandacht die ze verdienen.