Lifestyle

Elektrische spiraalsnijder en mijn Courgetti recept

By  | 

Elektrische spiraalsnijder

Ik ben zooooo blij met de elektrische spiraalsnijder. Een keukenapparaat waarmee je van groente spagetti kunt maken. Nu we als gezin bewuster proberen te leven, proberen we ook gezonder te eten. Een bord spagetti is super lekker en het is gemakkelijk en snel om te maken, maar echt goed voor je lichaam is het niet. Per 100 gram zitten er al 117 calorien in ( zonder saus) Dus als je een bordje Spaghetti met saus en (vegetarisch) gehakt eet zit je al makkelijk op 500 calorieën, Ik probeer meer koolhydraten te eten uit groentes. In dit schema staat wat er allemaal zit in spaghetti.

spaghetti
Laat je nou eens een hele courgette  in spaghetti  vorm eten ipv pasta dan zit je op 115 (goede)calorieën en je hebt dan ook meteen je groente naar binnen. Ik vind het een echte uitkomst en bij deze wil ik mijn makkelijke Courgetti met jullie delen:
courgetti ingredienten

Courgetti/ Courgettini voor 4 personen

Ingrediënten:

4 courgettes ( of 2 courgettes voor de grote mensen en wat Minion macaroni  15 minuten gekookt voor als de kids het niet lusten)
Zout/peper
Kopje water
Tomatenpuree blikje (140gr)
Tuinbonen/bruine bonen een hand vol
Ketchup 2 eetlepels
Halve rode (of witte) ui
Parmezaanse Kaas (optioneel)
Geraspte Kaas

Stap 1:  4 Courgettes in de Elektrische spiraalsnijder.  Ik had eerst een handspiraalsnijder, maar die werkte voor geen meter en ik kreeg er pijn aan mijn pols van. Nu heb ik een elektrische die naast mooie spaghetti ook andere soort ringetjes enzo maakt. ( Ik had mijne online besteld  voor ongeveer 50 -60 euro en de volgende al in huis via deze link:  Elektrische Spiraalsnijders. 

elektrische spiraalsnijder

Stap 2: Breng een pan water aan de kook en kook dan  de Courgettini 2 minuten. De Courgettini vang je op in een zeef en laat je uitlekken

Stap 3:

Verhit wat olie ( ik gebruik olijfolie) in een pan en fruit 3 teentjes knoflook en een halve rode ui in een pan. Daarna voeg je een theelepel zout, een theelepel peper toe. Bak de pijnboompitten een halve minuut mee.  Daarna  voeg je een blikje tomaten puree en een kopje water aan het geheel en ongeveer 2 eetlepels Ketchup. Om het gezond te maken heb ik er een handje tuinbonen aan toegevoegd.
ui en knoflook
Stap 4: De Courgettini kan mee de pan in en als je het geheel warm is  kun je er lekker (veel) strooi kaas en/ of geraspte kaas overheen gooien.

Enjoy!

Ps Ik heb ook een recept voor Fricassee.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.