Kinderen

Ervaring Groen Casting

By  | 

Zoals jullie hebben kunnen lezen in mijn vorige blog, heeft Noah dus casting gedaan. In de blog vertel ik jullie alles over onze ervaring met Groen Casting. Dit is het castingbureau wat Noah de kans gaf om auditie te komen doen.

Hoe komt Noah in deze commercial?
Noah werd dus gebeld door Groen Casting. Dit is een betrouwbaar castingbureau in Amsterdam waar ik zelf ook mee werk. Ik heb verschillende klussen via hun binnengehaald en nu belden ze niet voor mij, maar voor Noah dus. Noah stond er ongeveer een jaar ingeschreven. Hij was al een keer eerder gevraagd door hun voor een casting. Maar dat was net een periode dat Noah erg druk was en niet zo goed luisterde naar andere mensen/juffen/leraren. Ik had toen aangegeven dat hij er nog niet aan toe was.

Nu is Noah bijna 5 hij luistert super goed en vindt acteren ook erg leuk.
Ik vroeg hem of hij casting wilde doen voor televisie en hij zei meteen ‘Ja’. Ook al begreep hij nog niet helemaal wat het verschil was tussen een casting en het daadwerkelijke filmen op de set.

Voorbereiding
Afijn Noah en ik gaan op de scooter naar de stad. Ik had van te voren het script wel gelezen, maar niet echt met Noah doorgenomen. Het is de bedoeling dat je kind zo spontaan mogelijk overkomt dus flink repeteren is dan niet zo handig. Kinderen onthouden handelingen of tekst toch veel makkelijker dan volwassenen dus ik maakte me er niet druk om.
castingbureau amsterdam

Casting
Eenmaal binnen was Noah vrijwel meteen aan de beurt. We kwamen de ruimte in en daar zaten mensen van het castingbureau en de regisseur van de commercial.  Ook was er nog een acteur aanwezig die kwam casten voor de rol van papa. Noah mocht voor de camera gaan staan en wat vragen beantwoorden zoals: Hoe heet je? Hoe oud ben je? Ben je wel eens eerder op televisie te zien geweest enz.
Noah gaf ‘super schattig’ netjes antwoord en was niet verlegen.
Daarna kreeg hij opdrachten van de regisseur. Hij moest met zijn tv papa door de ruimte hollen/ aan tafel zitten/ een tekening brengen en dat soort opdrachtjes uitvoeren. Daarna gaf de regisseur steeds een aanwijzing en moest het opnieuw. Dit doen ze bij een casting om te kijken of je kind wel goed kan luisteren en vaak iets kan herhalen. Het ging goed! Maar ook al gaat het nog zo goed. De papa en het kind moeten bij elkaar passen en de acteurs moeten bij het merk passen dus je weet nooit of je gekozen wordt.
Hierna gingen we lekker een ijsje eten en terug scooteren.

En dan word je gebeld.
‘Gefeliciteerd Mounira. De opdrachtgever heeft voor Noah gekozen’ zegt de casting director aan de telefoon. Wauw wat cool! Noah’s aller eerste echte casting voor een commercial en hij is het nog geworden ook. Ik vertel hem het nieuws en hij zegt:’Huh? Ik kom toch al op televisie ik heb alles al gedaan’. Haha Noah dacht dat de casting het echte werk was.

maaltijdbox

De Shoot dag.
De dag van de shoot ben ik toch wel een beetje zenuwachtig. Wat nou als mijn zoon opeens niet meer wil of als hij opeens overweldigd is door de 50 man crew? Ik maak me een beetje zorgen. Noah daarentegen is gezellig en relax. Hij groet iedereen en hij laat het toe dat een andere mevrouw dan zijn mama hem kleren aangeeft en zijn haar doet.
Dan is het tijd om te filmen. De regisseur en Noah geven elkaar een box.  Bij de eerste scene zit ik verstopt onder een tafel op de set zodat Noah weet dat ik er ben. Daarna is hij zo vrij en gewend aan iedereen dat ik vanuit de regie mee kan kijken op een schermpje. Noah staat op de set zijn ding te doen en het gaat super. De spanning valt van me af en ik ben apetrots! Het was een super dag. Ik heb zelf heel veel op de set gestaan. Maar dit was voor mij wel echt de aller leukste en spannendste dag: Mijn eigen zoon zag ik shinen en plezier hebben. O ja en de centjes die hij ermee verdient heeft komen op zijn spaarrekening. Dat komt bij zijn rijbewijs en studeergeld voor later.

Hierbij de reclame je kunt hem tegen komen op de commerciële zenders.
Kind in Commercial

Gerelateerde Blog:
Hoe word ik acteur Actrice

Casting-Calls-1

kindermodellen, moeders en bureaus
kindermodel

2 Comments

  1. Pingback: Kind in Commercial

  2. Pingback: Hoe word je acteur of actrice

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.