Lifestyle

Ervaring Liposuctie lipofilling forum

By  | 

Ervaring Liposuctie lipofilling forum Liposuctie/Liposculpture/Brazilian Butt Lift

Deze blog is een update van de eerste blog genaamd: Beste voorbereiding op de operatie . In deze blog vraag ik mijn vriendin haar ervaring over liposuctie en lipofilling met ons te delen.  Dit wordt een uitgebreid verslag waarin alles wordt behandel. Ook natuurlijk omdat ik reuze benieuwd ben naar de ervaring liposuctie lipofilling.

Zones

Ze heeft meerdere zones laten doen: Liposuctie in de onderbuik, bovenbuik, onderrug, lovehandels (flanken) en lipofilling in de billen. Dat laatste noemt met ook wel de brazilian butt lift.
Zij heeft een Liposuctie en lipofilling operatie ondergaan bij dokter Cedric de Mahieu bij de ABC Clinic in Breda. Deze operatie wordt ook wel BBL genoemd. Liposuctie lipofilling ervaring.

Wat is Liposuctie? Vet laten wegzuigen op plaatsen waar je het niet wilt hebben zoals buik, flanken, onderkin boven benen, boven armen etc. Dit wordt ook wel Lipo 360 genoemd als je een rondje vet om je lichaam laat weghalen. Dit vindt meestal plaats onder een plaatselijke verdoving met eventueel een roesje of sedatie.
Wat is Lipofilling/BBL/ Brazilian buttlift? Het vet wat je hebt laten wegzuigen weer ergens anders in het lichaam aanbrengen voor meer volume. Denk hierbij aan borsten, billen, wangen lippen etc.  In het geval van het vet terugplaatsen in de billen noemen ze dit een BBL oftewel een Brazilian Butt Lift.

WAAROM HEB JE GEKOZEN VOOR LIPOSUCTIE OF LIPOFILLING BBL?

Ik wilde een mooi zandloper figuur en na intensief sporten en diëten merkte ik al meteen dat mijn buik gedeelte niet smaller werd. Ik bleef een soort vierkant plompfiguur behouden en het vet op mijn onderbuik en lovehandels ging ook gewoon niet weg van het sporten en diëten. Er zijn ook meer natuurlijke manieren voor het krijgen van grotere billen, maar dat bleek niks voor mij.

Wat kost liposuctie? Wat kost lipofilling?
Het kost ongeveer 1000 euro per zone. 5 zones is dus 5000 euro. Het kan iets meer of iets minder zijn, dat hangt af van de kliniek etc.
Het zorghotel kost 80 euro per nacht en het drukpak 135 euro.

Hoe voelde je je voor de operatie?

Ik was best zenuwachtig. Ik had mijn moeder meegenomen. Die bracht me erheen en die is ook bij me gebleven erna in het zorghotel. Je mag na zo’n operatie namelijk niet alleen terug. Als je meer dan 3 zones laat doen dan overnacht je in het zorghotel. Ik was een beetje zenuwachtig en ook een klein beetje misselijk van de zoete thee die ik moest drinken toen ik heel vroeg moest opstaan. Eenmaal aangekomen stelde het team van artsen en assistenten mij op m’n gemak. Dr Mahieu kwam binnen en besprak nogmaals alles met me. Daarna tekende hij alle zones af zodat het heel duidelijk was wat er gedaan moest worden. Ook maakte hij foto’s zodat we heel goed de voor en na resultaten konden zien.

Wat gebeurde er voor de operatie?

Ik mocht zo’n ziekenhuis pakje aan met badjas en slippers. Zo rond 9.00 kreeg ik paracetemol en een lorezepam omdat ik zenuwachtig was. Om 11.00 kreeg ik antibiotica (geen idee waarom). Om 11.20 lag ik op de operatietafel en zei de lieve anesthesist u gaat lekker slapen mevrouw. En weg was ik.

Heb je gekozen voor een  narcose? plaatselijke verdoving?

Ik wilde het liefst alles met plaatselijke verdoving. Dit kan helaas alleen bij 1 of maximaal 2 zones. Daar ik 5 zones had was het verstandiger om te gaan voor een algehele narcose. Van de hele operatie was ik het meeste bang voor de narcose. Maar toen ik eenmaal het bedrag had overgmaakt en er echt geen weg terug meer was heb ik me gewoon overgegeven. Ik wilde zo graag een slanke taille.

Hoe was de narcose? Ik heb er niks van meegekregen. Toen ik wakker werd voelde ik geen pijn, en trilde ik even. Maar daarna was ik helemaal oke.

Wakker worden na de operatie hoe was dat?

Om 13.30 was ik weer wakker. Ik heb niks meegekregen van de operatie en werd niet wakker met pijn of iets. Ik schijn wel een gesprek te hebben gehad met dr Mahieu erna maar daar kan ik me helaas niets meer van herinneren.  Om 16u mocht ik de kliniek verlaten. Ze controleerden nog mijn bloedwaarde en ik vroeg nog om een bouillon want ik was mega dorstig. Ik heb na de operatie ook wat te eten en drinken gekregen maar ik herinner me dat ook helaas niet meer. Het was waarschijnlijk een boterham of beschuit.

Kreeeg je na de operatie een drukpak aan?

Toen ik wakker werd uit de narcose had ik dat drukpak al aan. Van het aantrekken heb ik ook niets meegekregen. Dat ding zit echt mega strak. Het strakste zat het bij mijn benen die nota bene niet eens geopereerd waren. Maar het vocht gaat overal heen dus ook naar je benen dus daar zat het dus super strak. Na een paar dagen heb ik met een schaar dat pakje bij de benen afgeknipt. Dit moet je natuurlijk niet doen als je benen ook lipo hebben gehad. Maar daar het bij mij dus enkel vocht was en ik het niet trok heb ik dat dus geknipt.

Hoe was de rit naar het zorghotel?

Ik mocht van de dokter nog zitten in de auto. Erna mocht dat niet meer. Dus ik ben gewoon gaan zitten en dat kon. Ik was bang dat ik pijn zou voelen, maar ik was nog zo verdoofd dat ik niets voelde. Eenmaal daar aangekomen ben ik lekker in dat bed gaan liggen. Je krijgt een maaltijd daar. Ik kreeg een biefstuk met courgette en friet en die heb ik gewoon gegeten ik had super veel trek gek genoeg.

De eerste keer plassen vond ik ook eng.
Je moet dan namelijk opstaan en naar de wc lopen en dan moet dat pakje een stukje uit en dan kan je dus flauwvallen. Gelukkig viel ik niet flauw en gebeurde er niks. Er waren wel 2 verpleegsters die meegingen naar de wc de eerste keer. Zij hebben ook de wonden verschoond en de hechtingen gecontroleerd.

Heb je pijn gehad na de operatie?

Ik nam netjes op tijd mijn pijnstillers waardoor ik geen pijn voelde. Ik voelde me alleen een beetje beurs. Alsof ik de marathon had gelopen en spierpijn had of juist heel stijf was. Gekke omschrijving maar geen pijn dus en goed te doen.
Wat voor pijnstillers?
Ik nam elke 6 uur 2 paracetamol en 3 x per dag ibrufan.

Zag je al meteen na de operatie resultaat?

Ja absouluut ik zag een prachtig zandloper figuur met volle billen. Alsof ik een jaar lang naar de sportschool gegaan was en dagelijks gesquad had. Ik was meteen helemaal happy met mijn nieuwe figuur (en nog steeds).

Hoe was je operatie verlopen we beginnen bij dag 1

Dag 1 heb ik veel geslapen en Netflix gekeken. Ik nam dus op tijd mijn pijnstillers en in de ochtend wandelde ik zelf het zorghhotel uit zonder rolstoel of iets. Ik kon ook gewoon mijn tas dragen. In de auto kon ik niet zitten dus heb ik achterin de auto gelegen. Ik had wel veel kussens al uit voorzorg in de auto en die legde ik zo neer dat ik redelijk comfortabel lag. Alleen in en uit de auto klimmen was zwaar. Wij wonen op 3 hoog en ik heb de trap gewoon kunnen nemen. Lopen is goed voor de genezing en dat kon ik gewoon.

Slapen na liposuctie/lipofilling/bbl en vocht vasthouden.

Slapen is niet comfortabel. Ik ben gewend om op mijn rug te slapen. Dat kan dus niet meer. Je moet bijna elk half uur van je ene zij op je andere zij liggen omdat je je billen niet mag belasten. Je kunt dus niet op je rug liggen. Als je van je ene zij naar je andere zij gaat dan voel je letterlijk al het vocht mee verplaatsen. Vooral de eerste 3 weken is dit heftig. Na 6 weken mag het druk pak helemaal uit en dan kun je het beste met een bodypillow slapen. Ook dan draai je nog veel om in je slaap. Het water is dan wel al minder, maar de hele zwelling/ vocht wat je vasthoudt is echt pas weg na 3/4 maanden. Bij mij was het al weg na 11 weken maar ik had mazzel en ik heb heel veel bewogen.

Eerste week na de operatie

Na een week kun je zeker nog niet fietsen of zitten, maar je kunt in principe wel gewoon alles doen.  Je moet dat pak de eerste 3 dagen aanhouden zelfs tijdens het douchen. Daarna mag het na een week ’s nachts uit.  Je kunt na een week bijna alles: Je aankleden, eten maken, werken op de laptop (staand) Je kunt niet auto rijden en slapen is ook een hel… Ook zit je helemaal vol vocht wat nog uit je lichaam moet dus je voelt je een wandelende water ballon. Ook kun je niet al te lang liggen want dan word je stijf. Stel je kijkt tv dan moet je elk uur opstaan en bij het slapen kon ik als ik om 23u naar  bed ging   tot 6uur blijven liggen daarna moest ik wel uit bed omdat ik helemaal stijf was. Je moet veel lopen de hele tijd en zitten is onmogelijk. Na een week had ik ook geen pijnstillers meer nodig.

Dag 9

Dag 9 ging ik zelf douchen zonder het pak aan. Dat vond ik best eng. Het mocht al vanaf dag 7 maar ik durfde dat ding niet uit omdat ik bang was flauw te vallen ( ik had te veel enge dingen gelezen op het internet) Maar ik ben niet flauwgevallen en het douchen zonder pak aan voelde goed.
Week 9
Na 9 weken was ik weer helemaal oké. Ik heb toen zelfs 8 uur in het vliegtuig gezeten en super trots in mijn nieuwe bikini met mijn nieuwe lichaam op het strand gezeten. Ik was helemaal verliefd op het resultaat. Helemaal strak en de zwelling was bij mij ook weg na 9 weken. Alleen slapen was compleet anders. Nog steeds vaak draaien van heup naar heup in m’n slaap.

12 weken consult ervaring liposuctie lipofilling

Ik heb met 12 weken een consult gehad.
Ik heb de voor foto’s vergeleken met de na foto’s… Wan een groot verschil.

Ik ben heel veel cm kwijt geraakt:
Taille van 78 cm naar 70 cm
Onder navel omtrek van 94 cm naar 80 cm
Heup van 103 naar 103 ( ik kon dat niet meten omdat er natuurlijk meer bil bij zit, maar qua cm was er niks af of bij).

Hoeveel vet zit er bij in de billen?

Zeker wel 500 per bil. Maar daarvan zal 70% overblijven op lange termijn. Daarom slaat het ook nergens op dat sommigen mensen op Tv zeggen dat ze maar 100 cc per bil erbij hebben. Vul maar eens 100 cc water in een zakje en haal daar eens 70cc uit…en stop die 30 cc in je broek. Zie je geen verschil hoor. Bij mij zie je een mooi verschil. Ik heb nu volle ronde billen, maar geen Kylie Jenner billen. 

6 maanden na operatie ben je aangekomen na BBL?

Helaas ben ik 6 maanden na de operatie/ brazilian butt lift/ liposuctie aangekomen. Als je eet als een maat 40 en dan opeens in een maat 38 past, maar dus blijft eten als een maat 40… dan kom je helaas weer aan. Nu ben ik niet bij mijn onderbuik aangekomen. Maar wel een beetje bij de bovenbuik en zijn ook mijn armen, benen en kuiten zijn dikker. Alsof het vet wat weggezogen is daar nu zit. Ik baal er erg van. Ik ga nu proberen af te vallen en als dat niet lukt zal ik nog een rondje moeten laten weghalen… En erna echt opletten met wat ik eet. Want liposuctie is geen garantie om dun te blijven. Ik ben bij mijn buik en love handels in totaal ook 6 cm aangekomen, maar je ziet gelukkig geen vetbobbels het is overal wat dikker en dat is echt jammer want ik was zooo mooi slank.

1 jaar na operatie

Ik ben nog steeds tevreden, ondanks dat ik nog steeds niet meer zo dun ben als aan het begin ( net na de operatie)heb ik nog wel een taille en een mooie kont. Het is jammer dat ik nu dikkere armen en benen heb vanwege het aankomen. Ik raad de operatie zeker aan alleen wil ik als advies meegeven om echt drastisch je voedingsschema om te gooien en je elke dag je te wegen. Als je namelijk eet wat je wilt en je niet weegt kan er opeens zomaar 3 kilo bij zitten na een paar maanden en dat is super zonde.

Laatste vragen kort:

Beste dokter voor liposuctie Nederland en België: Zeker dokter Cedric de Mahieu.

Wanneer kun je autorijden na lipofilling liposuctie? Pas na 5 weken met moeite.

Wanneer kun je weer werken na lipofilling? Na een week al tenzij je moet zitten voor je werk… dan zeker een maand niet.

Wanneer kun je weer werken bij liposuctie? Na een week. Als je geen lipofilling aan je billen doet kan je makkelijk na een weer licht werken. Tenzij je veel moet bukken voor je werk dan weer niet.

Wanneer zitten na lipofilling liposuctie? Het mag officieel na een paar weken al.. Maar ik zou dat niet aanraden. Beter de filling alle ruimte geven om goed te nestelen. Dus zeker 6 weken wachten met zitten.

Blijft lipofilling echt zitten of gaat het na een tijdje weg? Als je afvalt gaat het sowiezo weg. En meestal blijft niet 100% maar 70% over. Als je pech hebt gaat alles er weer uit, als je lichaam het afstoot. Dat blijft een risico.

Vanwege de privacy van mijn vriendin hebben we foto’s van de website van ABC-Clinic gezet:

voor en na foto liposuctie

ervaring liposuctie lipofilling

voor en na liposuctie

billen foto na liposculpture

ervaring liposuctie lipofilling

3 Comments

  1. Pingback: Liposuctie lipofilling beste voorbereiding op de operatie - Mounira's Mansion

  2. Pingback: Hoe krijg je een grotere bil

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.