Lifestyle

Frisse slaapkamer in de zomermaanden 

By  | 

Frisse slaapkamer in de zomermaanden 

Frisse slaapkamer in de zomermaanden . We kennen allemaal wel dat gevoel. Woelen, draaien en nog eens woelen. Op te warme dagen is het écht heel moeilijk om in slaap te vallen. En de opwarming van de aarde doet ons vermoeden dat die hete zomerdagen zeker niet zeldzamer zullen worden. Daarom zorg je er maar beter voor dat je slaapkamer zo fris mogelijk is tijdens de zomermaanden. 

Oase van rust 

Een overvolle kamer geeft je helemaal geen fris gevoel. Een goede tip is daarom om alles wat overbodig is uit je slaapkamer te zwieren. Je oude laptop, een microgolf of een Playstation die je eigenlijk nooit meer gebruikt? Weg ermee! Al die apparaten geven trouwens ook een beetje warmte af. Een opgeruimde kamer zorgt niet alleen voor rust in je hoofd, maar zal dus ook letterlijk frisser aanvoelen. 

Hoe donkerder hoe beter 

In de zomermaanden is het niet alleen warm, de dagen zijn ook een pak langer. Als het dan eens niet de warmte is die je wakker houdt, zou het wel eens het daglicht kunnen zijn. Daarom is het interessant om verduisterende rolgordijnen  in je slaapkamer te hangen. Als je die op maat laat maken, zal er geen streepje licht meer kunnen binnenvallen. Bovendien houden die donkere gordijnen ook de warmte tegen. Vergeet dus ook niet om ze overdag dicht te houden tijdens de warmste dagen. 

Frisse slaapkamer in de zomermaanden 
Frisse slaapkamer fotocredit: Photo by Timothy Buck on Unsplash

Subtiel en gezellig  

Zijn verduisterende rolgordijnen niet helemaal jouw ding? Dan kan je misschien beter jaloezieën bestellen. Ze houden het licht en de warmte tegen, maar zijn een beetje subtieler en gezelliger. En je kan zelf regelen hoeveel daglicht je overdag nog naar binnen wil laten schijnen. Bovendien kan je ze zowel in aluminium als hout bestellen. Het past dus in elk interieur. 

Frisse lucht 

Als de temperaturen ’s avonds wat beginnen te zakken, is dat hét moment om alle ramen eens goed open te zetten. Zorg ervoor dat er genoeg tocht is zodat de koude lucht zich goed door je huis kan verspreiden. Wanneer dat nog altijd niet helpt, kan je een ventilator of een mobiele airco overwegen. Op die manier zal je ongetwijfeld je thermometer wel een beetje naar beneden krijgen. 

Tussen de lakens

Kies in de zomermaanden je beddengoed verstandig.  bijvoorbeeld voor katoenen of linnen lakens. Stijgt het kwik heel erg? Dan kan je je hoofdkussen even in de vriezer leggen voor je gaat slapen of een nat washandje meenemen in bed. Fingers crossed voor een goede nachtrust!