Lifestyle

Geboortekaartjes maken 3 tips

By  | 

Geboortekaartjes maken 3 tips

Geboortekaartjes maken 3 tips. Verwacht je een baby’tje en ben je op zoek naar dé perfecte manier om de komst aan te kondigen? Maak een one-of-a-kind geboortekaartje! Geboortekaartjes maken is een mooi en speciaal moment tijdens de zwangerschap. Het gevoel dat er een nieuw bundeltje geluk ter wereld komt, is natuurlijk al mooier dan je ooit had durven dromen. En dit kleintje verdient daarom een mooie, stralende start. Maar, waar te beginnen? Hier zijn drie tips die je helpen bij het maken van het perfecte geboortekaartje! 

1 Begin op tijd met ontwerpen

Geboortekaartjes maken is zo’n leuke activiteit! Een kaartje waarmee je eindelijk aan de wereld mag vertellen dat je lieve kleintje is geboren. Maar, hoe ontwerp je deze nu het beste? Bedenk eerst voor welk geslacht je een geboortekaartje wilt ontwerpen. Zijn jullie in verwachting van een meisje en ga je dus geboortekaartjes voor een meisje maken? Super leuk! Je kunt helemaal zelf aan de slag om een kaartje te ontwerpen, maar je kunt ook online veel mooie ontwerpen vinden. Deze kun je bijvoorbeeld zelf aanpassen naar je eigen favoriete kleuren en lettertype. Wel zo fijn! 

Noelie geboortekaartje
Geboortekaartjes maken 3 tips:Hip geboortekaartje met getekende dieren en koperfolie

2 Gegevens op het kaartje

Geef je kleintje een onvergetelijke introductie en voeg de naam, geboortedatum en namen van jullie als ouders toe – plus nog meer leuke feiten, zoals gewicht en lengte bij de bevalling. Om je ontwerp af te maken kun je kiezen voor een lief gedichtje of boodschap. Vergeet ook niet alle contactgegevens toe te voegen! Maak je geboortekaartjes voor een jongen? Dan kun je naast de basisgegevens er bijvoorbeeld ook voor kiezen om de tekst op écht berkenhout af te laten drukken. Of wat dacht je van een geboortekaartje in de vorm van een olifantje, beertje of maan? Zo stoer! 

Geboortekaartjes maken 3 tips
Babynaamkaartje Beau

3 Proefdruk bestellen

Is jullie mooie ontwerp helemaal ready-to-go? Vergeet dan zeker geen proefdruk te bestellen. Zo ontvang je het geboortekaartje alvast op de deurmat voordat jullie vrienden en familie deze ontvangen. Zo kun je alvast even gluren of dit ontwerp helemaal bij jullie past. Misschien heb je wel een paar favorieten waar je niet uit kunt kiezen en kun je zo de juiste keuze maken! Als de proefdruk helemaal naar wens is, dan is het ook tijd om te bedenken aan wie je straks allemaal het kaartje wilt sturen. Verzamel alvast alle adressen en schrijf de enveloppen. Zo hoef je na de geboorte alleen nog de laatste dingetjes te regelen en dan zijn jullie helemaal klaar. Klaar om de wereld te laten weten dat jullie mooie bundeltje geluk is gearriveerd. We wensen jullie een fantastische tijd toe!