Lifestyle

Geef je ramen een nieuwe look met deze tips!

By  | 

Geef je ramen een nieuwe look met deze tips!

Als je op zoek bent naar een manier om je huis een make-over te geven, dan hoef je misschien niet eens verder te kijken dan je ramen! Want met een paar eenvoudige tips kun je het uiterlijk van elke kamer in een handomdraai veranderen, alleen maar door de ramen! Denk hierbij aan het laten maken van kozijnen op maat. Maar ook aan stijlvolle raamdecoratie. Hieronder vind je een paar ideeën die je kunnen helpen je ramen optimaal te benutten en zorgen voor een nieuwe look!

Geef je ramen een nieuwe look met deze tips!
Geef je ramen een nieuwe look met deze tips!

Vervang de kozijnen

Als je raam er wat verouderd uitziet wil je misschien wel je raamkozijn vervangen. Dit kan namelijk een groot verschil maken in de uitstraling van het algehele raam. En naast het uiterlijk doet het vervangen van de kozijnen ook veel met de isolatie. Nieuwe kunststof kozijnen houden veel beter warmte binnen en kou buiten. Dat zul je dus ook terugzien op je energierekening. Hoef je dus niet steeds over te stappen naar een andere leverancier, gelukkig!


Kies de juiste raamdecoratie

De juiste raamdecoratie kan de uitstraling van een kamer volledig veranderen. Overweeg de stijl en grootte van je ramen. Dit zal je helpen bepalen welk type decoratie het beste werkt. Het kunnen gordijnen of jaloezieën zijn, of iets heel anders. Denk ook aan de kleur bij het kiezen van raamdecoratie. Kies altijd iets wat past bij het kleurenpalet van de rest van de kamer. En vergeet tenslotte de textuur niet! Het toevoegen van textuur aan je raamdecoratie is een makkelijke manier om diepte en interesse toe te voegen aan elke ruimte. 

Een nieuw laagje verf

Niets geeft een kamer een nieuwere look dan een verse verflaag! Of je nu gaat voor iets gewaagds of iets subtiels, je muren verven kan een makkelijke en relatief goedkope manier zijn om je ramen eruit te laten springen. En als je ramen bijvoorbeeld een sierlijst hebben, overweeg dan om die wit of in een andere lichte kleur te schilderen voor een klassieke uitstraling. Of geef de sierlijst juist een totaal andere en hele opvallende kleur. Zorg er wel voor dat de kleur die je kiest een aanvulling is op het algemene ontwerp van de kamer, zodat alles er samenhangend uitziet. 

Denk aan accessoires

Accessoires zijn een andere goede manier om je ramen te personaliseren en te verlevendigen zonder dat het veel geld kost. Overweeg dus om wat planten toe te voegen aan je vensterbank. Je kunt ook muurkunst boven of naast je ramen plaatsen voor een spannende omlijsting van de ramen. Die de aandacht afleidt van het gewone glas en trekt naar iets dat veel interessanter is. En vergeet de verlichting niet! Door verlichting rond je raamkozijnen aan te brengen kun je een warme en uitnodigende sfeer creëren en tegelijkertijd het prachtige uitzicht van buiten laten zien!  

Op het eerste gezicht

Op het eerste gezicht lijkt het bijwerken van je ramen misschien een onnodige taak, maar dat is het dus helemaal niet! Met deze eenvoudige tips is het makkelijker dan ooit om elke kamer in je huis een make-over te geven. Of het nu gaat om het veranderen van de raambekleding, of het alleen wat opfrissen met wat verf. Deze ideeën zullen zeker helpen om in een mum van tijd een nieuwe look toe te voegen aan elke ruimte!