Beauty

Geef jezelf een mooi gezond tintje

By  | 

Mooi gezond tintje

Sinds de lockdown 2 zitten we allemaal meer thuis en hebben we niet echt meer een mooi gezond tintje. We kunnen niet op vakantie om even een kleurtje te pakken. De zonnebanken zijn dicht en ook kunnen we niet even naar de schoonheidsspecialiste voor een fijne gezichtsbehandeling. Daarom wilde ik in deze blog een soort van ’thuis huid oppepper treatment plan’ met jullie bespreken. Dit doe ik middels voeding, crèmes en natuurlijk foundation.

Blijf op je voeding letten

Ik denk dat het vooral verstandig is om onze huid goed te blijven verzorgen middels verzorging, voeding en beweging. Het is heel belangrijk om natuurlijk op je voeding te letten, want als je veel troep eet, zul je dat ook aan je huid merken. Zelf doe ik aan het low carb dieet. Daarnaast is 1,5 tot 2 liter water drinken per dag natuurlijk heel belangrijk, net als bewegen.

Scrubben en huidverzorging

Tijdens het douchen kun je je huid een lekkere scrub geven. Door de hitte van de douche gaan je poriën openstaan en dit is dan ook het moment om je mee-eters te verwijderen. Je kunt eventueel je huid na het douchen nog eens na reinigen met een tonic. Nu is de huid lekker schoon!

Sta op en trek wat leuks aan

We willen het liefst allemaal in pyjama wegkwijnen met een zak chips tot de normale wereld weer terug komt, maar dit gaat nog veel te lang duren. Daarom is het raadzaam om toch echt ’s ochtends op te staan, lekker te douchen en daarna wat leuks aan te trekken. Doe iets met je haar en lak je nagels. Als je jezelf goed verzorgt voel je je echt beter en kom je deze periode ook beter door.

Dagcrème

Omdat we dus niet naar de schoonheidsspecialist kunnen, kunnen we wel de huid onderhouden middels een goede dagcrème. Vermijd crèmes met parfum en minerale olie. Kies een dagcrème die echt wat doet voor je huid. Deze kan het beste dermatologisch getest zijn en parabeen vrij zijn. Daarnaast kun je het beste kijken of er natuurlijk ingrediënten inzitten.

dag creme
dagcrème Photo by Anastasiia Ostapovyc

Foundation

En dan last but not least, dat mooie gezonde tintje zit gelukkig ook in een potje of in een tube. We kunnen deze Corona tijd echt nog wel stralen middels een goede foundation. Er zijn verschillende foundations denk hierbij aan een poeder foundation, mousse of stick. Een poederfoundation is handig voor de iets vettere huid.

matte mousse

De foundation geeft een mooie lichte, matte dekking. Een mousse foundation kan je meer zien als een luchtige huid crème die je een mooi tintje geeft. Ik ben hier zelf altijd fan van.

mooi tintje

De meest gebruikte variant is natuurlijk de vloeibare foundation. Deze geeft ultieme dekking en kleur.

foundation

Nadat je een mooi laagje foundation heby aangebracht kun jij door. Je bent ready for the day. En ook al hoef je niet veel te doen en blijf je thuis, ben je wel in ieder geval verzorgt.

Tot slot

Dus eigenlijk is de bottom line van deze blog. Hang zelf je eigen slingers op, want het gaat nog een tijdje duren voor we uit de Corona sleur komen en we kunnen ons niet laten verslonzen, we hebben het over meer dan een jaar uit ons mensen leven. Maak er wat moois van! Heb jij zelf ook beauty tips? Laat ze hier achter!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.