Lifestyle

Geld verdienen met bloggen blogbureau’s marketplace

By  | 

Geld verdienen met bloggen blogbureau’s marketplace

Deze blog schrijf ik voor mijn mede bloggers die op zoek zijn naar betaalde opdrachten. Het is super leuk om te schrijven over wat je bezighoudt. Maar het is nog veel leuker om betaald te worden om te schrijven over een merk wat bij je blog past. Ik werk zelf al jaren samen met verschillende opdrachtgevers. Er zijn 3 soorten opdrachtgevers:

  1. De webshops/ bedrijven die bloggers zelf benaderen
  2. Online marketeers die in opdracht van een webshop/bedrijf bloggers en social influencers benaderen
  3. Online platformen waarbij je je als blogger kunt inschrijven

1 De webshops/ bedrijven die bloggers zelf benaderen

Ik word wel eens benaderd door een webshop of een bedrijf om een blog voor ze te schrijven. Zij vinden mij dan op google omdat ze dan bijvoorbeeld opzoek zijn naar een lifestyle blogger en dan op mij uitkomen.

2 Online marketeers die in opdracht van een webshop/bedrijf bloggers en social influencers benaderen

Ook huren bedrijven vaak online marketing specialisten in en deze mensen werken dan dus in opdracht voor dat bedrijf op dat moment en benaderen mij dan omdat ik op hun lijstje sta van bijvoorbeeld een vorige klus voor een ander bedrijf. Ook kunnen deze mensen mij weer vinden omdat ze ook weer gebruik maken van google.

Online platformen waarbij je je als blogger kunt inschrijven

Als je zelf betaalde opdrachten wilt maar je wilt niet wachten tot andere bedrijven je vinden dan kan je je aanmelden bij de bureau’s als publisher. Deze ga ik hieronder voor je neerzetten. Ook zet ik erbij of ik hier ervaring mee heb of niet. Er gaat heel veel tijd zitten in het samenwerken. Eer dat je echt goed gevonden wordt door andere websites/online marketeers ben je soms wel eens maanden/jaren verder. Maar geef niet op!

Blogbrains

Vaak krijg je van Blogbrains een mail van Kristel. In deze email staat dan tot in de details beschreven wat de opdracht inhoudt en wat de opdrachtgever van je verlangt. Je moet dan pitchen op de opdracht en meestal hoor je dan binnen 2 weken of je opdracht ook daadwerkelijk mag schrijven. Je wordt bij blogbrains aan de hand van je Google Analytics/ Blog bereik ingedeeld in een tarief groep. Ben je bijvoorbeeld een Wizard dan krijg je 85 euro exclusief BTW voor een blog. Je krijgt de blogs niet automatisch. Bij iedere opdracht moet je pitchen: Aangeven waarom dit merk zo goed bij je blog past en hoe je de blog zou willen insteken.
Ik heb hier meer dan 10 blogs voor geschreven en ik ben altijd netjes op tijd betaald en ze staan je ook goed te woord als je een vraag hebt.

blogsociety

Voorbeeld Marketplace Blogsociety

Hulc

Hulc is heel transparant, ze vragen 19% comissie. Je kunt in de Marketplace van hulc zelf kijken welke opdracht je wilt aannemen. Daar koppel je dan een bedrag aan ( laag inzetten) en dan zie je precies welk bedrag de klant moet betalen aan Hulc. Volgens geef je aan in een pitch waarom jij de juiste blogger bent voor dit merk. Ook geef je aan wat de opdrachtgever krijgt voor dit bedrag: Bijvoorbeeld een blogpost incl 2 do-follow links en een social media post voor 125 euro. Hoog inzetten heeft geen zin voor dit platform. De bedrijven krijgen zoveel aanbiedingen en zullen dan ook sneller 3 kleinere blogs/ kleinere bedragen kiezen dan 3 grote.

Tim

Tim is een beetje de creme de la creme onder de bloggerbureau’s. Ik heb waarschijnlijk een te klein bereik voor ze, want ik krijg zo goed als geen opdrachten meer via hun. Vroeger wel toen ze net begonnen had ik geregeld leuke samenwerkingen. Nu heb ik het idee dat zij met hele grote bedrijven werken en liever 4-6 bloggers kiezen die vooral veel engagement hebben op hun blogs/social media. Dus veel reacties uitlokken, veel likes krijgen etc. Dus ja ik moet weer even groeien denk ik om bij hun weer een opdracht te krijgen. Overigens betalen ze bij Tim marktcomforme bedragen, dus deze betaald echt goed.

Blog Society

Dit is een platform waarbij er een marketplace is. Daarop staat dan welke opdrachtgevers een blogger zoeken en welk bereik je moet hebben. Ik heb hier in het verleden een paar keer al een betaalde opdracht voor gedaan. Ze betalen ook op tijd, maar ze hebben in vergelijking met andere marketplaces zoals Hulc en Link Pizza minder opdrachten. Verder moet je je gewoon even inschrijven bij Blog Society.

Weablog

Weablog is een bedrijf uit Denenmarken. Ze hebben soms een opdracht voor je. Dan hoef je niet te pitchen, alleen moet je die dan binnen 24uur online posten als je hem accepteert. Je moet hem overigens ook meteen binnen een paar uur accepteren anders is hij alweer foetsie. Belangrijk om te weten: Je kunt ook niet onderhandelen over de prijs. Je krijgt een prijs van hun die ze bereken op basis van je bereik. Ze betalen op tijd en ik heb denk ik a 4 of 5 blogs voor ze geschreven.

Linkpizza

Linkpizza werkt ook met een marketplace. Dus je kunt hier ook weer gewoon zelf kiezen aan welke opdracht je wilt meewerken, je tarief noemen ( zet ook hier laag in want ze krijgen heel veel aanbiedingen van je blogconcurrenten). Daarnaast vragen ze bij Linkpizza ook of je een schatiing wilt geven van hoeveel een blog gelezen gaat worden. Dit vind ik absoluut minder aan dit platform. Alsof je van te voren kunt schatten of een blog aanslaat of niet. Ik vul dan ook meestal 0 in en daarom word ik ook meestal niet gekozen. Ik leg wel altijd uit bij de pitch waarom ik even van 0 uitga. Overigens heb ik wel meer dan 10 samenwerkingen met Linkpizza en betalen ze binnen 2 maanden.

Jumey

Ik ben zeer tevreden over Jumey. Hier heb ik ook al meer dan 10 blogs voor geschreven en het leuke is dat je niet hoeft te pitchen. Ze vragen je gewoon per email of je een blog voor hun klant wilt schrijven en dan hoef je die alleen te accepteren. Ze betalen op tijd en die meiden daar op kantoor Judith en Jaimy zijn beiden leuk. Als je blog groeit kan je nieuwe financiële afspraken maken.

Reblz

Ik  sta hier al jaren  ingeschreven en ik heb in het verleden een aantal betaalde opdrachten voor Reblz gedaan (toen heetten ze nog anders). Nu al een tijd niet meer, maar schrijf je hier gewoon in. Zij hebben ook geen marketplace dus je moet maar gewoon hopen dat ze een opdracht voor je hebben. Je hoeft hier verder niet op te pitchen, dus het fijne is dat als ze aan je denken, je de opdracht ook gewoon hebt.

reblz

 

Juulr

Ik sta wel ingeschreven bij Juulr, maar ik heb nog geen opdrachten van hun. De marketplace vind ik erg onoverzichtelijk en je moet zelf al je data invullen over je instagram facebook. Dus hier heb ik voorlopig geen ervaring mee. Ze werken niet alleen met Nederland, maar met bloggers all over the world.

Influentials

Dit is ook een marketplace platform, maar meer voor instagram…Ze hebben vooral veel barter deals en als je geluk hebt  krijg je met een klein bereik nog 50 euro erbij. Dit is zeker interessant voor de instagrammers met 100 duizenden volgers, die kunnen lekker verdienen en werken met mooie merken. Coolblue zit ook bij Influentials. zij vragen om een soort code in  je blog te zetten zodat zij kunnen zien hoe vaak de blog gelezen is of hoevaak er op hun link in je blog geklikt is. Ik kon deze code niet zelf in mijn blog implemteren, dus dat kostte tijd en uiteindelijk mijn website mannetje die dat dan moest oplossen. Ik heb hier (nog) geen betaalde opdrachten uitgehaald. Wel werken hier leuke mensen en krijg ik vaak mailtjes met campagnes. Maar daar ik dus meer blogger ben dan social influencer is dit niet het platform voor mij op dit moment.

Influo

Ik sta  sinds kort ingeschreven bij Influo en heb hier nog geen ervaring mee.

Raiker

Raiker. Net bij aangemeld nog geen ervaring mee.

join.marketing Net bij aangemeld nog geen ervaring mee.

Niche blog

Zorg dat het duidelijk is waar jij over schrijft: Ik merk bijvoorbeeld dat er voor beauty en fashion blogs, waar ik aanvankelijk blogger voor ben geworden weinig animo is. Ik zie haast nooit betaalde opdrachten voorbij komen hierin. Wel krijg ik veel gratis make-up aangeboden en mag ik ook vaak kleding uitzoeken bij webwinkels en PR bureau’s. Maar betaalde samenwerkingen heb ik hier niet in.

Interieur en lifestyle

Daar verdien ik het meeste op. Je ziet ze vaak voorbij komen op mijn blog: Blogs over gloeilampen, plissé gordijnen, behang, wereldkaarten, webshop reviews etc. Dit zijn topics die geld opleveren. De interieur en lifestyle scene betalen goed geld. Vooral bedrijven die niet zo bekend zijn, investeren in linkbuilding. Nogmaals we hoeven niet overal geld voor, soms kun je een blog schrijven waar je 0 euro op verdient, maar hierdoor weer kennis spreidt zoals deze blog die je nu leest. Ik schrijf deze blog bijvoorbeeld omdat ik andere bloggers wil helpen en dat voelt ook goed.

*Wat is Linkbuilding: een linkje plaatsen op je blog. Hoe meer linkjes van een bepaalde website online verschijnen op meerdere blogjes, hoe meer deze link dan waard wordt voor Google en dan komt zo’n link hoger in Google.
Wat is een do follow link: een linkje waar niks mee gedaan is, een linkje zo van de website waarbij je hem niet eerst ‘unfollow’ hebt gemaakt

*Pitchen wat is dat? Aan een opdracht gever aangeven waarom ze je jouw blog moeten uitkiezen voor hun campagne.

Wat is een marketplace voor bloggers? Een platform waar campagnes op staan. je hoeft dan met niemand te emailen alles gaat digitaal t/m factuur aan toe.

Wat is een product reviewen? Een product uittesten en je bevindingen delen middels je blog of social media.

Wat is een barterdeal? Bij een barterdeal krijg je een product opgestuurd. Deze mag je houden. De opdrachtgever verwacht dan dat je hier iets mee doet. Stel je krijgt een krultang opgestuurd, dan willen ze dat je hem gebruikt en er bijvoorbeeld een blog over schrijft of er een leuke post over maakt op social media. Tip: Maak afspraken over wat de opdrachtgever van je verwacht.  Anders moet je straks op twitter, Facebook, instagram, instastory en je blog wat posten en verwachten ze ook nog 2 do-follow links etc. Dus zorg dat het duidelijk is wat jij van plan bent met de krultang. Zet ook in je voorwaarden op je blog of in een mail dat als het product niet deugt, dat je er dan niks mee doet en als ze het dan terug willen dat zij de verzendkosten zelf betalen.

Redelijk is bijvoorbeeld een blog met 1 do follow link over het product en 1 social media post. Als de post aanslaat kun je altijd vragen of ze op nog meer producten hebben ter review, of dat ze jouw social post willen delen op hun eigen social media met een tag naar jou.

Toch verdienen met een barterdeal? Verkoop het product na de review op marktplaats.

Tot zo ver de blogbureau’s. Ken je andere blogbureau’s? Laat het me weten! En als je wat hebt gehad aan deze blog of een andere mening of ervaring wilt delen. Dan kun je reageren!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.