Lifestyle

Gevelbekleding, dakpannen en kleur bepalen. Hoe ziet jouw huis eruit?

By  | 

Hoe ziet jouw huis eruit?

Hoe ziet jouw huis eruit? Ons huis staat in een straat met in principe allemaal dezelfde huizen. Koopwoningen gebouwd in de jaren ’60. Door de jaren heen heeft iedere bewoner zijn huis naar eigen smaak gepimpt. Ook ons huis is inmiddels ‘anders dan de rest’. Zo heeft ons huis ooit andere dakpannen gekregen, hebben we het geschilderd en zijn alle dakgoten vervangen door sierdakgoten. Het heeft een wat romantischer uitstraling dan bijvoorbeeld het huis van onze buren. Nu is het tijd om onze dakkapel te vervangen. Iets waar ik niet per se heel erg naar uitkijk… Vanwege de rommel en het gedoe dat het met zich meebrengt. Maar het moet! De kozijnen van onze kapel zijn namelijk helemaal rot en het waait letterlijk naar binnen. Zo niet energiezuinig, kan ik je vertellen…

gevelbekleding
inspiratie plastica.nl

Keuzes

Ik dacht dus, nieuwe kapel bestellen en go, go, go! Maar er komen nog best een hoop keuzes bij kijken (en een hoop geld!). En tijdens mijn zoektocht naar de juiste afwerking heb ik iets anders leuks ontdekt… Iets dat ik ab-so-luut wil als ik later groot ben: gevelbekleding. En omdat ik zo enthousiast ben geworden hierover, ga ik jullie er gewoon even meer over vertellen in deze blog. 

Wat is gevelbekleding?

Simpel gezegd is het plaatmateriaal dat je aan de buitenkant van je woning monteert. Het isoleert je huis en daarnaast geeft het je woning direct een andere uitstraling. Zo kun je een ouderwets (lelijk) gebouw omtoveren en het een strakke en moderne uitstraling geven! Gevelbekleding is verkrijgbaar in verschillende materialen, in talloze kleuren en met een enorme hoeveelheid aan dessins. Zo heb je gevelbekleding van metaal, kunststof, steen en zelfs gevelbekleding van hout!

Hoe kies je de juiste gevelbekleding?

Als je ervoor kiest om het exterieur van je huis eens goed aan te pakken en het een nieuwe uitstraling te geven, dan kun je natuurlijk stuken, schilderen, dakpannen vervangen, nieuwe voordeur kopen, kozijnen vervangen… Alles dat je aanpakt verandert de uitstraling van je woning. Maar wil je echt rigoureus anders; dan kan je met gevelbekleding je huis dus én verduurzamen én een totale make-over geven. Daarbij is het wel belangrijk dat je jezelf heel goed laat adviseren. Niet alleen over het materiaal en de montage, maar vooral ook over de keuze voor kleur etc. Het is straks zó bepalend voor de uitstraling van je huis! Het is daarom aan te raden om te werken met een architect of een expert op het gebied van gevelbekleding in de arm te nemen. Bespreek je wensen, laat tekeningen en artist impressions maken en denk er goed over na. Je moet je straks wel thuis voelen! 

gevelbekleding
Inspiratie plastica.nl

Kies je voor gevelbekleding, kies een expert!

Als je er eenmaal voor hebt gekozen om de buitenkant van je huis aan te pakken en kiest voor gevelbekleding, zorg dan dat je een expert in de hand neemt. Dat je van tevoren goed weet wat je wilt en dat je ook weet hoe het zit met garanties en dergelijke. Ben je enthousiast geworden en wil je inspiratie opdoen? Bekijk dan eens de verschillende soorten gevelbekleding van Plastica. Hier word je hebberig van! 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.