Beauty

Gezonde haargroei en haaruitval, tips en tricks

By  | 

Gezonde haargroei en haaruitval, tips en tricks

Vroeger had je lange manen, een volle bos krullen of een flinke kuif. Maar nu is jouw haar dun en futloos. Herkenbaar? Hopelijk niet. Maar toch voor velen de realiteit, en dat is vervelend. Wanneer het haar dunner begint te worden kunt je daar erg ongelukkig van worden. Er bestaan helaas geen wondermiddelen voor een jeugdige bos haar, maar er zijn wel een aantal manieren om ervoor te zorgen dat je een gezonde haargroei behoudt.

Haargroeicyclus

Een gemiddeld persoon met gezonde haargroei heeft honderdduizend tot honderdvijftigduizend haren op zijn of haar hoofd. Per maand groeien deze haren ongeveer een centimeter in lengte. De groeicyclus van zo’n haar bestaat uit drie fases en duurt ongeveer drie jaar lang. Zo is er de zogenaamde anagene fase (de groeifase),  de katogene fase (overgangsfase) en de telogene fase (rustfase). Gelukkig gaan niet alle haren dezelfde fase op hetzelfde moment in, anders zou iedereen tijdelijk helemaal kaal zijn totdat de cyclus opnieuw begint.

Bij gezonde haargroei verlopen deze cycli zonder dat je het merkt en zal je niet merken dat er af en toe een haar uitvalt. Maar wat als je wel last heeft van haaruitval?

haartransplantatie voor en na

Tips tegen haaruitval en voor gezonde haargroei

Haaruitval is vaak een kwestie van erfelijke haaruitval. Dit staat los van een gezonde haargroei en kan dus zelfs voorkomen als je je haar op en top verzorgt. Haaruitval ten gevolge van slechte verzorging kan je echter voorkomen met onze tips!

  1. Probeer de hoofdhuid niet te beschadigen. Kijk uit met föhnen, kammen en andere activiteiten die de hoofdhuid kunnen beschadigen. Zet je stijltang niet hoger dan 180 graden en gebruik altijd een beschermend product voor het stijlen of föhnen.
  2. Zorgt voor een gevarieerd dieet waarbij alle voedingsstoffen aan bod komen. Let er ook op dat je voldoende water drinkt zodat jouw lichaam gehydrateerd blijft.
  3. Lichaamsbeweging is goed voor de gezondheid. Het is goed voor de doorbloeding, werkt tegen stress en voor de algemene gezondheid van jouw lichaam. En daarbij dus ook jouw haar.
  4. Kijk uit met strakke elastiekjes. Elastiekjes die gebruikt worden voor bijvoorbeeld het maken van een vlecht of knot kunnen zorgen voor druk op de haarwortels. Hierdoor kunnen de haarwortels zelfs uitvallen.
  5. Overmatig alcoholgebruik en roken zijn slecht voor het gehele lichaam en met name voor je haar. Wees dus bewust van de gevolgen van roken en alcohol.
  6. Verzorg je haar goed. Bovenstaande punten hebben hier natuurlijk mee te maken, maar daarnaast is het ook van belang de juiste verzorgingsproducten te gebruiken voor jouw type haar.

Gezonde haargroei na een haartransplantatie

Ook na een haartransplantatie behandeling is het belangrijk deze tips na te leven om te zorgen voor een gezonde haargroei. Hierdoor kunt je rekenen op een optimaal resultaat en een volle en glanzende bos haar. Wilt je meer weten over gezonde haargroei, haaruitval of een haartransplantatie? Ga dan eens vrijblijvend kennismakingsgesprek bij de kliniek in Barendrecht.

 

Welke BN-ers hebben een haartransplantatie ondergaan?
Dat zijn o.a  Andy van der Meijde, Robert Doornbos, Marc-Marie Huijbregts, Hugo Metsers e.a

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.