Lifestyle

Gloeilamp

By  | 

Gloeilamp Gloeiende, gloeiende…!

De lamp in mijn hal is stuk. Best onhandig, want dan kan ik net niet zien wat er achterin mijn schoenenkast ligt. Of wat er onder die andere 500 jassen aan de kapstok hangt. Drama dus. Wij hebben om de een of andere reden ook nooit lampen op voorraad. Tenminste, nooit de goeie…Hoe dan ook: de lamp in mijn hal is stuk. En nu moet die dus vervangen worden. Ik heb namelijk twee dezelfde plafonnieres aan het plafond. Twee, waarvan er nu dus ééntje het niet meer doet.

Er is over nagedacht I promiss

En omdat mijn vriend een Licht & Geluid bedrijf heeft, is er over de verlichting in ons huis best wel nagedacht. Het aantal lichtpunten, welke lampen, wat het verlicht… Of het te dimmen is en waar je ze allemaal aan en uit moet kunnen doen. Het barst in ons huis dan ook van de zogenaamde ‘hotelschakelaars’ (dat zijn meerdere schakelaars waarmee je één lamp bedient, vaak heb je ze in trappenhuizen en op zolder). Hoe dan ook, er is dus over nagedacht bij ons thuis. En zo is er ook goed nagedacht over wat voor soort lampen waar in zitten. Bewust geen spaarlamp in het toilet bijvoorbeeld, want voordat zo’n ding echt licht afgeeft ben je 9 van de 10 keer al klaar! Hahaha!

gloeilamp

Persoonlijk

Persoonlijk vind ik licht van gloeilampen het meest prettig. Die geven sfeervol en warm licht af. Rustig voor je ogen, omdat ze niet flikkeren en de ruimte baadt direct in het licht als je de knop omzet. Gloeilampen dus voor mij! Goed, daarin een keuze gemaakt. Nu nog bedenken hoeveel Watt die bolletjes moeten zijn… Omdat ik het in de hal prettig vind om goed te kunnen zien wat er aan de kapstok hangt… in de schoenenkast ligt… en wie er voor de deur staat… kies ik toch maar voor lampen met een hoger wattage, 65 Watt. Ja dat doe ik, want dan zie ik tenminste wat! 😉

gloeilamp

Online gloeilamp kopen

Oke, dat heb ik eindelijk allemaal bedacht (terwijl ik me al 3 weken groen en geel erger aan het feit dat die ene lamp stuk is… Maar goed…), nu moet ik ze ook nog gaan kopen. Hmpfff… Geen tijd voor! Ik dacht eigenlijk niet dat je lampen online zou kunnen bestellen. Omdat het heel breekbaar en gevoelig is enzo. Maar ik heb dus ontdekt: je kunt tegenwoordig een gloei lamp online bestellen.  Wist je dat?

Ik laat ze nu dus gewoon thuisbezorgen, haal de kappen van de plafonnieres, draai die lampen erin en kan alles weer zien! Tjonge jonge, wat een verlichting! J

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.