Lifestyle

Goede ventilatie in huis blog

By  | 

Goede ventilatie in huis blog

Voor een vocht- en schimmelvrij binnenhuis en een goede ventilatie in huis, is het van belang dat je je in het juiste systeem verdiept. Als je je huis goed heb geïsoleerd dan heb je geen vrije luchtstroom meer, waardoor het sneller bedompt en onfris wordt. Stilstaande lucht zorgt namelijk voor meer stof en schimmeldeeltjes in de lucht en dat is ongezond. De kwaliteit lucht wordt hier minder van.

Huisventilator

Daarom heb je dus een huisventilator nodig deze kun je o.a aanschaffen bij de filterfabriek.nl. Je hebt diverse huisventilatoren van verschillende merken en verschillende systemen. Een badkamer ventilatiesysteem is bijvoorbeeld enkel geschikt voor de badkamer en weer niet voor de huiskamer. Voorbeelden van installatiesystemen zijn: badkamerventilatoren, buisventilatoren of inschuifventilatoren. Populaire merken zijn bijvoorbeeld: Newlec, Blauberg, Itho Daalderop, Soler en Palau en Zehnder Stork.

Goede ventilatie in huis blog foto: Hannah Xu

Situatie

Elk huishouden is anders en elke situatie is anders. Woon je met z’n tweeën? Dan heb je minder ventilatie nodig dan bijvoorbeeld een gezin van 4 met een kat. Een badkamer heeft altijd een aparte ventilatie nodig. Een keuken moet ook vaker geventileerd worden dan bijvoorbeeld een slaapkamer waar je alleen maar komt om te slapen. Daarom bestaat er niet zo iets als een standaard huisventilatie die voor iedereen geschikt is. Het is echt maatwerk.

Badkamer ventilatie

Een badkamer ventilator is geschikt voor zowel de badkamer als het toilet. Deze zorgt ervoor dat vieze geurtjes en vocht worden afgevoerd naar buiten. Sommige systemen doen dit geruisloos terwijl anderen best wat herrie maken. Let goed op het geluid bij aanschaf. Vooral de BTV-SSST van Itho Daalderop is een mooi stil en zuinig apparaat. De ouderwetsere modellen doe je zelf aan en uit terwijl je het lichtknopje aanzet. De nieuwere modellen hebben een timer en een vochtsensor en gaan dus vanzelf aan wanneer gewenst.

Laat je goed adviseren

Ik ben zelf geen ventilatie expert en ik moet het maar gewoon doen met de informatie van het internet. Je hebt ook buisventilatoren. Deze worden geplaatst tussen 2 buizen. Hierdoor zitten ze niet in je badkamer maar in de muur en hoor je ze ook minder daardoor. Deze zijn over het algemeen krachtiger. Daarnaast is het ook belangrijk een vergelijkend warenonderzoek te doen naar prijs. Je wilt natuurlijk een goede deal hebben daar het om redelijk prijzige systemen gaat. Tot zover deze blog Goede ventilatie in huis blog. Kijk ook een naar woning verduurzamen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.