Lifestyle

Goedgevulde gereedschapskist wat moet erin?

By  | 

Goedgevulde gereedschapskist wat moet erin?

Goedgevulde gereedschapskist wat moet erin? Je mag dan wel niet de beste doe-het-zelver zijn, alsnog moet je sommige taken zelf thuis uitvoeren. Je kunt bijvoorbeeld je toiletten onderhouden, net als de muren, plafonds en armaturen. Je kunt uiteraard een expert inhuren voor deze klusjes, maar het is goedkoper om het onderhoud zelf uit te voeren. Dit scheelt je niet alleen geld, het geeft je ook nog eens voldoening. Je hebt hiervoor uiteraard wel tools nodig in je gereedschapskoffer. De volgende gereedschappen moet je daarom beslist kopen. 

Waterpas 

Iedereen zou een waterpas in hun gereedschapskoffer gevuld moeten hebben. Deze tool is vooral voor nieuwe huiseigenaren van groot belang. Dit komt doordat je een waterpas nodig hebt voor het ophangen van gordijnen, fotolijsten, schilderijen, et cetera. Daarnaast is een waterpas ook een must voor projecten in je tuin, bijvoorbeeld als je een schutting plaatst. 

goedgevulde gereedschapskist
Goedgevulde gereedschapskist wat moet erin? Gereedschapskist gespot op datona.nl

Meetlint

Wat je project in je huis ook is, je hebt altijd een meetlint nodig voor het uitvoeren van je taak. Zonder nauwkeurige metingen kun je de klussen namelijk niet goed uitvoeren. Een meetlint is daarom cruciaal in je gereedschapswagen. Je doet er goed aan om een meetlint te kopen die drie meter lang is. Er zijn desondanks nog langere meetlinten, die ook nog handig kunnen zijn. 

Schroevendraaiers

Zonder schroevendraaiers kun je geen projecten in huis uitvoeren. Je hebt ze bijvoorbeeld nodig als je een meubel in elkaar wilt zetten. Je kunt hiervoor ook een boor gebruiken, maar soms is een schroevendraaier wat gemakkelijker. Er zijn twee soorten schroevendraaiers: plat en kruiskop. Tegenwoordig hebben de meeste schroeven een kruiskop, maar het is een goed idee om ook nog een platte schroevendraaier te kopen. 

Messen

Elke gereedschapskist heeft een mes nodig. Je kunt hiermee bijvoorbeeld een pakket open maken, maar ook mestzakken openen. Je zult eigenlijk altijd wel een gebruik vinden voor je mes. Overigens zijn plamuurmessen ook van belang, je hebt zo’n tool dus ook nodig in je gereedschapskoffer. Je kunt een plamuurmes bijvoorbeeld gebruiken als je je muren of plafonds gaat stuken. 

Tangen 

Als je veel projecten uit gaat voeren, is de kans groot dat de tang een van de handigste gereedschappen is terwijl je hier helemaal niet bij stil hebt gestaan. Een tang is namelijk veelzijdig en komt ook nog eens in diverse uitvoeringen. Zo kun je een draadstripper kopen, maar er zijn ook tangen met een gebogen neus. Je kunt daarom een tangenset kopen zodat je direct alle belangrijke tangen in je gereedschapskoffer hebt. Tot zover deze blog: Goedgevulde gereedschapskist wat moet erin?