Lifestyle

Gouden ringen meten en onderhouden

By  | 

Gouden ringen

In deze blog alles over gouden ringen, hoe je ze kunt onderhouden, de trends

Verschillen in goud en vergulde sieraden

Je hebt verschillende soorten goud. Denk hierbij aan goud-goud, witgoud of roségoud. Van nature heeft een gouden ring de klassieke gele kleur. Geelgouden ringen zijn voornamelijk beschikbaar in 14 en 18 karaat. Witgoud is goud met een witte kleur die lijkt op platina en zilver. Rosegoud is goud met een zachtroze kleur. Een vergulde ring is vaak goedkoper en bestaat hoofdzakelijk uit een ander metaal dan goud. Zoals koper, messing, zilver of staal en heeft alleen een dunne gouden laag aan de buitenkant. Dit kan ertoe leiden dat het goud op de langere termijn permanent dof wordt of slijt helaas.

gouden ring rode steen
Goudenring met granaatsteen gespot op mostert-juweliers.nl

Karaat

Gouden ringen zijn vaak niet 100 procent gemaakt van goud. Het echte pure goud is kwetsbaar en zwak en wordt daarom gemengd met andere materialen om het sterker te maken. De term karaat geeft aan hoeveel fijngoud er is verwerkt in een gouden sieraad. Fijngoud is hetzelfde als puur goud. De hoogte van het karaat geeft aan hoeveel zuiver goud een ring bevat. Je ziet in gouden ringen vaak een kleine waarborgstempel. Staat er bijvoorbeeld 585? Dat betekent dan dat er voor 58,5% aan puur goud in een ring verwerkt zit. Staat er 750? Dan zit er dus 75% puur goud in de ring zoals bijvoorbeeld bij 18 karaat. Al het goud dat in Nederland wordt verkocht is minimaal 14 karaat. Een lager karaat goud mag niet verkocht worden onder de naam goud.

gouden ring open bovenkant
OOIE GOUDEN RING 14 KRT MET DIAMANT gespot op mostert-juweliers.nl

Tips om je goud mooi te houden

Doe je gouden ringen om nadat je je parfum en crème hebt aangebracht en je huid droog is. Wanneer je gaat slapen of douchen doe je ze weer af. Ben je van plan om je ringen een tijdje niet om te doen? Bewaar ze dan op een donkere plek. Bijvoorbeeld in een sieradendoosje. Je hebt ook reinigingsvloeistof voor gouden ringen. Maar je kunt ze ook ouderwets wassen in een kommetje met een warm sopje van afwasmiddel of groene zeep.

goud zilver rose ring
TRICOLOR GOUDEN RING gespot op mostert-juweliers.nl

Ringmaat meten

Het klinkt best ingewikkeld: Je eigen ringmaat opmeten. Maar dat is het absoluut niet. Voor de meest makkelijke methode heb je een goed zittende ring nodig en een liniaal. Leg jouw referentiering op een liniaal en meet in het midden van de ring de binnendiameter. Het aantal millimeters is de ringmaat van deze ring. In de afbeelding is dit 18 millimeter. Let erop dat jouw referentiering lijkt op de ring die je online gezien hebt. Bredere ringen kunnen namelijk wat strakker aanvoelen dan dunnere ringen.

Ring soorten

Je hebt veel verschillende soorten ringen. Je kunt een ring aanschaffen omdat je deze gewoon mooi vindt bijvoorbeeld bij Mostert Juweliers. Ook kun je een ring kopen voor iemand anders. Zo kun je een ring kopen voor een vriend of vriendin als zijnde vriendschapsring. Vriendschapsringen worden ook wel relatieringen genoemd. Ben je verliefd dan kun je kiezen voor een liefdesring of een relatiering. Wil je iemand ten huwelijk vragen? Dan kies je een verlovingsring. En ga je trouwen dan kiest je partner samen met jou zijn/haar eigen trouwring.

Tot zover deze blog: Gouden ringen meten en onderhouden.

gouden ringen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.