Lifestyle Blog

Handige bespaartips

By  | 

3 handige bespaartips voor een goede start van het nieuwe jaar

Handige bespaartips. Pling! Een melding van mijn agenda. Niet eentje waar ik per se op zat te wachten eigenlijk… De melding zegt namelijk dat ik mijn jaarlijkse ‘Kan-ik-nog-ergens-op-besparen’-uitzoekklusje moet doen. Iets waar ik altijd enorm tegen opzie. Omdat het gewoon echt niet leuk is om te doen! Al voelt het achteraf altijd wel goed. Omdat ik dan weer inzicht heb in onze financiële situatie én omdat ik me daarna altijd superslim voel. Na drie avonden vergelijken van onze hypotheekrentes, zorgverzekeringspremies, energietarieven en internetabonnementen kan ik zo op iedere Customer Service afdeling aan de slag! 

Maar goed, er zijn mij dus een aantal dingen opgevallen in onze uitgaven die ik met je ga delen. Gewoon, omdat ze jou misschien helpen om ook meer inzicht te krijgen in je vaste lasten en misschien wel om te besparen. 

Handige bespaartips

Tip 1:  Bespaar op streamingdiensten

Netflix, Videoland, Disney+, Spotify… We hebben het hier in huis allemaal! Maar dat kost toch al snel tientallen euro’s. Eigenlijk te gek voor woorden! Wij hadden bijvoorbeeld drie Spotify accounts. Manlief, dochterlief en ik. Die heb ik dus overgesloten naar een ‘Family’ account. Katsjing! 15 euro bespaard. Netflix, Videoland en Disney+ delen we nu met vrienden of familie. Scheelt ook zomaar weer bijna 20 euro per maand! 

Tip 2: Pas je hypotheek aan

Wij hebben een koophuis. Vier jaar geleden hebben wij de hypotheek afgesloten en het is heel verleidelijk om er daarna nooit meer naar om te kijken. Wel doen!! Als je regelmatig nagaat of je hypotheek nog aansluit bij je huidige situatie, dan kan dat heel veel euro’s op jaarbasis schelen. Heb jij bijvoorbeeld renteopslag op je hypotheekrente? Dan is het misschien wel de moeite waard om je woning opnieuw te laten taxeren. Doordat je huis meer waard is geworden dan toen je de hypotheek afsloot, kan het zijn dat je renteopslag omlaag kan of zelfs helemaal vervalt. Scheelt toch lekker in de vaste lasten! Maar ook als je bijvoorbeeld je huis al langer geleden hebt gekocht en een aflossingsvrije hypotheek hebt is het de moeite waard om die eens goed onder de loep te nemen. Vergelijk de hypotheekrente van aflossingsvrije hypotheken bij andere banken eens met die van jouw bank op hypotheekrente aflossingsvrij. Is het ergens anders goedkoper? Misschien dat oversluiten loont! Echt de moeite waard om een avondje voor te gaan zitten, want dat kan je tientallen euro’s per maand schelen. 

Photo by Damir Spanic on Unsplash

Tip 3: Stap over naar een andere energieleverancier

Ieder jaar een absolute must. In het verleden heb ik voor een energieleverancier gewerkt en toen heb ik geleerd dat overstappen altijd interessant is. Zelfs als je een contract voor langere tijd hebt, is het de moeite om uit te zoeken welke andere leverancier goedkopere tarieven voor gas en energie biedt. Vanuit de wet moeten boetes voor ‘contractbreuk’ namelijk door de nieuwe aanbieder worden vergoed. Dat houdt dus in dat je altijd onder je huidige contract uit kunt. Snel euro’s verdienen dus door over te stappen!   

Heel veel succes met deze bespaartips! Everybody loves (extra) money… Dus heb jij ook van zulke slimme bespaartips? Laat het ons weten! 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.