Beauty

Hardloopschema voor beginners

By  | 

Hardloopschema voor beginners 

Wist je dat hardlopen de beste manier is om af te vallen en in shape te raken? Dit komt omdat je bij hardlopen al je spieren gebruikt. Met hardlopen verbrand je dus ook de meeste calorieën. Vooral als beginner is er een grote drempel om ook echt daadwerkelijk  te gaan hardlopen. Zelf ben ik daar   een goed voorbeeld van, ook als sport ik soms periodes wel en dan weer niet. Ik ben me er super van bewust dat mijn lichaam mijn huisje is waarin ik woon. Natuurlijk wil ook ik graag zo lang mogelijk  fit en gezond blijven. En om er dan ook nog eens bij te gaan rennen? Ik weet dat het gezond is en ik denk dat ik gewoon met de kids net voor het eten even naar buiten ga. We hebben een veld achter het huis waar zij kunnen spelen en ik kan gaan lopen/rennen.  Ik ga het dus in ieder geval gewoon proberen en heb online een hardloopschema voor beginners   gevonden:

hardloopschema voor beginners   (intervaltraining)

Hardloopschema voor beginners

*bron Hartstichting

Hoe kun je het beste beginnen met hardlopen?

Week 1/2
16 minuten hardlopen in 8 x 2 minuten en 8 x 2 minuten rennen en wandelen.
Zoals je kunt zien begin je gewoon heel easy. Mocht je 2 minuten niet halen dan kun je ook beginnen met  1 minuut hardlopen en dan 2 minuten rust. In principe helpen alle beetjes een beetje. Als je thuis op de bank zit verbrand je sowieso niks en zal je er op conditie ook niet op vooruit gaan.

Week 3/7
Hierin ga je 3 x per week de deur uit. Je rent dan steeds 3 minuten afgewisseld door 2 minuten wandelen en dat dan 8 keer.

Benodigdheden checklist:

1 Een stopwatch of een horloge
2 Water bidon/gordel die je kunt omhangen
3 Een outfit
4 Een lichtgevend hesje
5 Hardloopschoenen dames

hardloopschoenen dames

Tips:

*Overleg van te voren met je trainer of ga even langs de dokter. Mocht je lichamelijke klachten hebben dan kan het zijn dat dit schema niet goed bij je past.
*Bedenk je dat als iemand anders dit kan, Why not you?
*Kijk of je af en toe gezelschap kunt krijgen. Misschien wil je vriend(in) wel mee of een van je kids of de hond (van de buurvrouw)
*Als je wilt gaan beginnen met hardlopen en inspiratie wilt opdoen voor je hardloop-gear, kijk dan eens op Hardloop-Geest de specialist in hardlopen.

hardloopschema voor beginners 2017

Ik ga nu beginnen met 2 x per week en ben benieuwd hoever ik kom. Ik zal jullie over een tijdje updaten. En als je niets wilt missen.. Volg me dan op instagram.

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.