Lifestyle

Helemaal tot rust komen in je eigen huis

By  | 

Helemaal tot rust komen in je eigen huis

Helemaal tot rust komen in je eigen huis. Je eigen woning is een plek waar je je niet alleen thuis moet voelen, maar waar je ook helemaal tot rust moet kunnen komen. Heb jij een woonkamer of slaapkamer waarbij je omringd wordt door chaos en onrust? Dan zijn er een aantal dingen die je kunt doen om de ontspannen sfeer te laten wederkeren. We leggen er een aantal aan je voor, waarna je zelf kunt selecteren welke goed bij jou en je interieur past.

Een relaxte zithoek in de woonkamer

Een relaxte avond of weekend begint bij een fijne zithoek in de woonkamer. Zeg nou zelf, het eerste wat je doet op vrijdagavond is op de bank ploffen. Het is dan extra fijn om een hoekbank met elektrische relaxfunctie te hebben, waardoor je lekker met de voetjes omhoog rust kunt geven aan je lichaam. Heb je een grote fauteuil staan, dan kun je hier natuurlijk ook een fijne hocker of voetenbankje voor regelen om hetzelfde effect te creëren. Zet er wat kleine bijzettafeltjes bij waar je je drankjes en snacks op kunt plaatsen, zodat je een ontspannen avond bankhangen kunt ervaren. 

Zorg dat je je kunt afzonderen

Om tot rust te komen in je woning is het af en toe fijn om je even af te kunnen zonderen. Als je altijd maar met veel mensen op een kluitje zit, kun je nooit ongegeneerd gaan zitten relaxen. Probeer dus een plekje in huis te maken waar je lekker even alleen kunt zijn om bijvoorbeeld een boek te lezen, wat muziek te luisteren of gewoon even helemaal niks te doen. Zo kun je op elk gewenst moment je even terugtrekken en tot jezelf komen. Zie het als een kleine vluchtkamer om te zorgen dat je even op adem kunt komen wanneer dat nodig is.

Ruim de troep op

Een rommelig huis zorgt ook voor een rommelig hoofd. Je zal dus zo nu en dan de rommel moeten opruimen. Het is hierbij belangrijk dat jij niet zelf steeds aan het opruimen bent van andermans troep, maar dat je iedereen laat bijdragen. Samen zorg je ervoor dat het grootste gedeelte van het huis lekker opgeruimd blijft. Bekijk ook alle vaste decoratie items in huis eens en vraag jezelf af of deze allemaal noodzakelijk zijn. De kans is groot dat deze namelijk ook voor een hoop onrust zorgen.

Een fris gevoel in huis

Je kunt je veel beter ontspannen als je niet in een vies huis woont. Probeer er dus voor te zorgen dat jouw huis voor een groot deel schoon is wanneer er een nieuwe week aanbreekt. Gebruik bijvoorbeeld je zaterdagochtend om wat klusjes te doen. Gooi de ramen open, haal een stofzuiger en dweil door het huis en boen de keuken. Zo zorg jij voor een fris gevoel in huis en kun je de rest van het weekend dingen doen waar je wél blij van wordt. Niets is vervelender dan lekker op de bank ploffen en te moeten kijken naar allerlei klusjes die nog gedaan moeten worden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.