Lifestyle Blog

Het beste Voor je Kind

By  | 

Het beste Voor je Kind
Hoi! Leuk dat je komt kijken op bij blog. Ik ben Mounira. Ik ben moeder van Noah en Nimra en misschien ken je me wel als presentatrice van RTL4 Life Is Beautiful. In 2018 ben ik te zien in een nieuwe jeugdserie op de Avrotros als actrice. Waarschijnlijk zit je de aflevering van ‘Het beste voor je kind’te kijken en ben je nieuwsgierig geworden en kom je nu dus op mijn blog. Ik ga je in deze blog uitleggen hoe het komt dat wij in dat programma zitten. Komtie:   Toen we benaderd werden voor het programma ‘Het beste voor je kind’ (2 jaar geleden) vroegen de programmamakers ons niet: ‘We gaan een programma maken over EXTREME OUDERS (men ervaart dit programma namelijk als extreem op social media), doe je mee? Nee, we kregen onderstaand format te lezen:
Het beste Voor je Kind

Format

En dat format wat hierboven in het kader is omschreven leek ons wel leuk, gewoon een kijkje in onze keuken. Niks bijzonders… Ik grapte zelfs nog naar mijn man dat het wel saaie tv zou worden we gewoon in de speeltuin zouden zitten of boodschappen gingen doen. Noah gaat natuurlijk ook gewoon naar school en heeft playdates met vriendjes. We gaan naar het bos, wandelen, gaan naar de speeltuin. We zijn absoluut actieve ouders. Onze voorkeur gaat niet naar gamen en tv kijken. Dus wanneer de kids vrij zijn gaan we leuke dingen doen. En natuurlijk mag er best een uurtje per dag gegamed worden, maar niet de hele dag.

Voor dit programma Het beste Voor je Kind, hebben we een lijst doorgegeven met leuke dingen die we als gezin op de planning hadden staan. Ik ga in deze blog even de activiteiten met jullie doornemen. Alles is overigens wel echt, niet geacteerd. En je ziet dingen die we sowieso zouden gaan ondernemen.

En ja als ik weet dat er een camera aan gaat, dan doe ik even gezellig een fleurig jurkje aan, want zo ben ik.

 

Voordat ik begin met de activiteiten wil ik nog even het volgende kwijt: In zo’n aflevering lijkt het alsof wij heel veel bezig zijn met fotoshoots, maar je moet wel begrijpen dat het heel veel lijkt omdat het allemaal in maar 1 aflevering zit. Noah en Nimra hebben meestal 1 of 2 shoots per jaar. Dus de andere 363 dagen van het jaar niet.

Verder heeft Noah inderdaad veel interesses. We zijn een jaartje verder (want Het beste Voor je Kind werd opgenomen toen Noah 5 werd) en inmiddels zit Noah op dansen en trampolineles. Met deze sporten is hij lekker actief bezig en kan hij zijn energie kwijt.

Noah

Noah is alweer bijna 7!

mounira mansour instagram

Follow me op instagram! @mouniramansour

De momager:

Dat is gewoon een leuk woord en een woord waar misschien iedereen over valt, maar je moet natuurlijk niet alles te serieus nemen. Ik ben namelijk op het moment van de boeking van mijn zoon of dochter de manager én de mama. Ik lees het contract na, zorg ervoor dat Noah netjes op tijd is en zorg erna voor een leuk cadeautje. De rest van zijn verdiensten gaan netjes op zijn spaarrekening. No big deal! 🙂 Mijn leven bestaat dus niet uit het dagelijks managen van mijn kinderen.

Mounira het beste voor je kind  

Het gezin als brand

Wij hebben heel kleinschalige een jassenlijn: Amsterdam Hustle. Je kunt via de webshop een jasje bestellen met jouw favoriete land, plaats of naam erop. Denk hierbij aan jassen met de tekst: Amsterdam Hustle, Rotterdam Hustle, Sranang Hustle, Den Haag Hustle, of gewoon Noah of Janneke. Alles is mogelijk want we bedrukken ze zelf en ze zijn voor klein en groot in diverse kleuren… Dus als ik het over een brand heb, bedoel ik gewoon onze jasjes.. No big deal again. Bij interesse even je verzoek mailen naar [email protected]

Amsterdam Hustle

Fotoshoot Nimra

Dit was een newbornshoot, we wilden graag een mooie foto van Nimra voor in ons huis. Nimra vond het heel erg leuk en we zijn heel tevreden met het eindresultaat. Leuk om te weten is dat Nimra door deze foto’s daarna geboekt is geweest voor een kinderwagen merk en een kinderstoelen merk en zij dus ook al 2x een klus heeft gedaan.

Nimra is inmiddels alweer 2,5 jaar oud.

Noah sweet 5

Heel veel van onze kennissen en vrienden hebben een springkussen of een minion rondlopen op het feestje van hun kind. Ik geef absoluut toe dat de sweet 5 over the top was. Maar het kan, dus waarom niet?? Voor meer info over de Sweet 5, klik je hier.

Zangles

Dat was leuk om een keer mee te maken, kan me niet voorstellen dat het gek is om een keer eens ergens een proefles te doen… De les werd gegeven door Elaine Selie  bij  Your Voice in Amsterdam. Het is trouwens  ook bij een proefles gebleven. Noah vond het heel erg leuk, maar op dit moment geeft hij de voorkeur aan turnen en karate.

Mocht je op mijn blog zijn gekomen omdat je meer wilt weten over kindermodellen? Klik dan hier.

Respect

Overigens hebben wij respect voor alle deelnemers die meedenden aan Het beste Voor je Kind ( op 1 gezin na die iets doen wat ik vreselijk vind), ik ken ze verder niet persoonlijk en heb ze ook nooit ontmoet. Het is natuurlijk niet niks om jouw wereld zo groot geprojecteerd te zien op televisie. Zo’n programma moet natuurlijk gevuld worden en alleen de meest televisiewaardige items halen het ook echt in de uitzending. Al deze gezinnen zullen heus ook heel veel gewone dingen doen.

Ik heb geen spijt van onze beelden, daar staan we als gezin ook achter. Je ziet geen kinderen die iets niet leuk vinden, of kids die iets van ons moeten. Ook hebben we heel veel plezier gehad tijdens het filmen en waren de programma makers heel leuk en gezellig en vooral lief voor onze kinderen.. Wel had ik deze beelden liever in een ander format terug gezien, maar het is niet anders en alles wat op je pad komt heeft een reden, of opent weer een deur.

Voor alle lieve mensen die ons steunen en leuke berichtjes sturen. Dank jullie wel. Voor iedereen die er een andere mening over heeft:
judge quote

 

 

 

 

 

 

 

 

 

P.S Iedereen vraagt mij om de instagram of facebook van Carmen Kool, de voetbal moeder uit aflevering 1. Helaas ken ik haar niet en ken ik ook de andere deelnemers niet.

Deelnemers aflevering 3 Het beste Voor je Kind:
De familie Spier, Mireille en Eddy met hun dochter Medy ( Danswereld)
Miriam en Paul en hun 3 kinderen  (Schietwereld)
Lucie met haar kinderen Tristan en Sofie (visie damanhur)

 

 

25 Comments

 1. Karlien Huisman

  februari 28, 2017 at 12:03 am

  Een vooroordeel is moeilijker te splitsen dan een atoom
  Mounira is een merk. Alkes wat je doet, over de top of niet, is leuk, eigen en authentiek

 2. Mellanie

  februari 28, 2017 at 10:27 pm

  Hi Mounira,

  Ik zag je idd al voorbijkomen! Ik vind het juist leuk, en ga het dadelijk ook bekijken. Ik vind het na je verhaal en de reclames gezien te hebben het misschien iets té uitvergroot wordt weergeven. Ik heb respect voor alle moeders, dus ook jou! En laat iedereen denken, wat ze willen denken. Toch?

  Liefs,

  Mellanie.

 3. Malou

  februari 28, 2017 at 10:56 pm

  Ik zit nu naar Het Beste Voor Je Kind te kijken, ik kende je nog van Spangas! Supergrappig. Wel stom dat ze niet aan je hebben verteld dat het over extreme ouders gaat, het wordt dan wel een beetje uit het perspectief gerukt.. Nimra is een schatje trouwens! Malou x

 4. Sherry

  maart 1, 2017 at 1:18 am

  Leuk inkijkje geef je Mounira. Prachtig artikel.

 5. Laura

  maart 1, 2017 at 10:44 am

  IK kende jou hiervoor niet, maar heb geen seconde gedacht: Wat een overdreven en gek mens. Jullie doen het super goed en liefdevol! Jaloerse reactie moet je maar lekker negeren dan 😉

 6. Mirte

  maart 1, 2017 at 4:13 pm

  Hoi Mounira,

  Ik vond het een leuk stuk en tja helaas zijn sommige programmamakers niet eerlijk.

  Hoe heet trouwens de vrouw die zangles gaf aan je zoon. Heeft ze een eigen studio waar je zangles kan volgen?

 7. sewit

  maart 1, 2017 at 7:32 pm

  Ik vond jullie ten op zichte van de anderen ( ook van vorige week) reuze meevallen. Ik houd altijd in gedachte dat tv enorm uitvergroot wordt

 8. So

  maart 1, 2017 at 8:54 pm

  We hebben samen op school gezeten en al ke(nde) ik je niet goed, vind het super om te zien hoe ver je bent gekomen in je leven. Jammer dat zo’n programma zo met je omgaat. Heb het met RTL zelf ook een keer mogen ervaren. Gelukkig weten de mensen die belangrijk zijn in je leven hoe het echt zit. Groetjes

  • Mounira Mansour

   maart 1, 2017 at 9:17 pm

   Hi So
   Dank je wel voor je lieve reactie. Doet me goed! Zat je klas hoger of lager dan ik?
   Liefs
   Mounira

 9. Romy

  maart 1, 2017 at 10:34 pm

  Ik vond het erg leuk om te zien. Er is niets mee om een rijk en succesvol leven voor je kind te willen, als het maar ook gelukkig is! En in de aflevering is te zien, dat Noah erg gelukkig is. Hij gaat graag naar zangles en de doet graag photoshoots. Dan is het toch goed? Hij doet het goed op school, heeft vriendjes, kan lekker spelen en kind zijn en dat is belangrijk. De ene mama sleept haar kind naar voetballen of ballet, en de ander naar photoshoots of karate. En mensen die zeuren over het feit dat het kind meteen in de spotlight komt (Instagram/photoshoots), het is 2017! In deze tijd is dat gewoon heel normaal, het is niet meer zoals 15 jaar geleden, time changes!

  Ik vind dat je het heel goed doet en je hebt schatten van kinderen (hoewel het ook vast wel eens ettertjes kunnen zijn die je liever achter het behang wilt plakken :P). Ga gewoon lekker zo door. Haters gonna hate 😉

  • Mounira Mansour

   maart 1, 2017 at 10:43 pm

   Romy!!
   Kijk jij slaat de spijker op z’n kop… Iedereen die het niet snapt ga ik naar jou reactie doorverwijzen, en ach ja is ook wel lekker toch een avondje bij iemand anders binnen kijken waarvan z’n leven mega groot is uitvergroot?? Fijne avond en tnx

 10. Jill Chin Tjauw Yin

  maart 2, 2017 at 1:52 am

  Beste Mounira,
  Knap van je dat je dit voor je kids doet en durft! Eenieder wilt t beste voor zijn kinderen, daar is geen handleiding voor.
  Pessimistische reacties negeren en blijf gefocust aan je doel.
  Grt Jill

 11. Maris Maria Renne

  maart 2, 2017 at 9:14 pm

  Voor het TV programma ‘Lekker Slim’ was de oproep ook niet: ‘We zoeken domme vrienden die domme antwoorden geven en het leuk vinden om op nationale televisie compleet belachelijk gemaakt te worden’. Voor de casting hadden ze heel neutraal ‘leuke en gezellige BFF’s’ opgeroepen.
  Ik heb zelf aan een aantal reportages in magazines meegewerkt, waar dingen niet altijd werden vertaald zoals ik het heb gezegd en het heeeeeeel anders overkwam. Tsja: drama sells.
  Ik zou het heel leuk vinden om aan een programma als ‘Jouw Vrouw Mijn Vrouw’ deel te nemen, omdat het me oprecht interessant lijkt om een weekje in iemand anders zijn/haar schoenen te staan en ervan te leren. Maar het idee dat programmamakers er lelijk mee aan de haal gaan en willen scoren met sensatie, staat me heel erg tegen. Jammer voor jou dat je deze ervaring nu hebt en ik hoop dat je er boven kunt blijven staan en al die meningen van mensen die je niet kennen langs je heen kunt laten gaan. Zoveel mensen weten niet hoe TV/de media werkt en denken niet na voordat ze hun ‘mening’ op het internet kwakken. Sorry voor het lange epistel, wilde eigenlijk alleen maar zeggen: hoofd omhoog, glimlachen en zwaaien maar 😉

  • Mounira Mansour

   maart 2, 2017 at 9:55 pm

   Hi Maris, idd en zo is het ongeveer ook bij ons gegaan.. helaas… Maar je kunt 2 dingen doen, bij de pakken neer gaan zitten ( wat ik het liefst wil) of door gaan. Ik ga voor optie 2. Soms moet je heel hard vallen.. het is een leer moment geweest en er zaten ook heel veel leuk momenten bij. En wat echt een enorme bonus is, is dat we zoveel steun krijgen van allemaal lieve mensen uit heel Nederland. Dank je wel voor je wijze woorden.

 12. Kim

  maart 3, 2017 at 12:16 am

  Heb het net voor het eerst gekeken ( terug gekeken), maar helemaal niets mee toch! Iedereen moet doen wat bij ze past.. Zo lang de kids happy zijn is dat toch het belangrijkste!!

  En tv tsjaa ze zenden natuurlijk uit, wat kijkers trekt, knippen er stukken uit etc.. Mensen denken al snel dat ze iemand na een paar afleveringen echt kennen ?
  Hoort er uiteraard ook bij als je op tv komt…maar lekker laten gaan.

  Succes!!

 13. Juliette

  maart 3, 2017 at 10:22 pm

  Wat ben ik blij dat ik dit nu lees, wij keken net en ze hebben inderdaad wel echt alles extreem belicht. Dat zal een hoop scheve gezichten geven helaas.. maar herken dit wel met een aantal interviews waar ik voor was gevraabd: alles lekker aandikken. Prachtige kindjes heb je ?

 14. Bob

  maart 3, 2017 at 10:42 pm

  Hey Mounira
  Jammer he, dat tv-makers zich weer zo laten kennen. Ratten zijn het, die wroeten naar dingetjes waarmee ze mensen te kakken kunnen zetten. En godverdomme wat zijn ze daar ongelofelijk goed in. Man bijt hond zijn ook van die zuigers, kijk hier: https://www.youtube.com/watch?v=4_3TACy3-rw hoe de snijtafel hun trucje uiteenzet. Ik vind het heel dapper van je om jezelf zo open te delen met heel Nederland. Ikzelf zal zorgen nooit op welke televisie dan ook te verschijnen. Nooit.

 15. Fleur

  maart 6, 2017 at 10:07 pm

  Beste Mounira

  In verband met mijn werk zie ik heel veel kinderen en hun ouders en ik kan alleen maar zeggen dat ik een heel lieve moeder zie, die keihard haar best doet en op respectvolle manier met haar kinderen omgaat.
  Ik vond het ook leuk om de humor tussen jou en je man te zien 🙂 super lief.

  groetjes Fleur

 16. Martin van Deursen

  maart 7, 2017 at 7:09 pm

  Mounira maak ik regelmatig mee bij haar presentaties in “life is beautiful” Wat haar in dit wereldje bijzonder maakt is dat ze geen sterallures krijgt en altijd zichzelf blijft. Houden zo, Mounira toppie!

 17. Mirjam

  maart 11, 2017 at 1:04 pm

  Zat ik afgelopen week voor de buis, ik dacht gezellig Mounira komt weer. Komen er hele andere gezinnen. Ik vond er weinig aan jammer. Maar 1 ding heb je me wel even meegegeven. Soms ben ik te moe vanwege mijn lichamelijke beperking om er altijd maar gestyled uit te zien of naar kunnen ivm leuke orthopedische schoenen die er altijd onder moeten haha.

  Maar ik probeer het nu toch weer elke dag. Ondanks dat ik het soms lastig vind, maar heb hulp gevraagd en nu komt er een lieve vriendin regelmatig langs om al setjes in de kast neer te hangen. Bedankt Mounira en een fijn weekend!

  Groetjes Mirjam

  • Mounira Mansour

   maart 22, 2017 at 4:18 pm

   Hi Mirjam, sorry late reactie! Nee ik ben wel te zien in Life Is Beautiful iedere zondag en zaterdag RTL4. Ik ben blij dat je er iets positiefs uit hebt gehaald. Dank je voor je bericht.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *