Lifestyle

Het kiezen van dé perfecte chalet: dat doe je zo!

By  | 

Het kiezen van dé perfecte chalet

Het kiezen van dé perfecte chalet. Een andere plek en je toch helemaal thuis voelen… Wat hecht ik daar veel waarde aan! Eens in de zoveel tijd heb ik er behoefte aan om er even tussenuit te gaan met mijn gezin. Gewoon een weekje weg om tot rust te komen, mijn volle hoofd leeg te maken en niks anders te moeten dan tijd met z’n viertjes doorbrengen. De laatste keer hebben we eens voor iets anders dan anders gekozen: geen strandhuis, all-in hotelkamer of appartement, maar een chalet in Frankrijk! We hadden een heerlijke, knusse en gezellige vakantie. Sinds die vakantie droom ik er dus van om later mijn eigen chalet te kopen… Een plekje van mezelf, waar ik me kan terugtrekken en toch het gevoel heb dat ik thuis ben! 

Dat klinkt fantastisch, maar voordat je zo’n prachtig droomhuisje in Frankrijk hebt gevonden (en kunt betalen!) komt er nog een hoop bij kijken. Zo moet je nagaan waar je chalet komt te staan, hoe het eruit komt te zien en… O ja, daar gaan we weer: dat geld. Hoeveel budget je dus hebt voor je tweede thuis. Kortom, genoeg dingen om nog eens heel goed over na te denken. Mocht je ook dromen van een tweede huisje, vakantieplekje of romantisch chalet, lees dan deze blog. Dat bespaart je krakende hersenen! 😉 

Waar komt je chalet te staan?

De mogelijkheden voor het plaatsen van een chalet blijken dus echt oneindig. Mijn voorkeur gaat uit naar het zonnige buitenland, maar je kan het natuurlijk ook dichter bij huis zoeken en voor Nederland kiezen! De plek is belangrijk om rekening mee te houden. De afstand die je moet reizen om er te komen bepaalt bijvoorbeeld hoe vaak je er naartoe zult gaan. Maar ook: hoeveel ruimte heb je? Wil je een stuk grond overhouden voor een ruim terras, een verkoelend zwembad of misschien wel een parkeerplaats? Allemaal vragen die je jezelf moet stellen als je van plan bent een chalet te kopen. Heb je dat op orde, dan kan je door naar het kiezen van het type!

chalet buitenkant
Willerby Lumic gespot op bergjes.nl

Type chalet kiezen

Van groot tot klein en van kleine tot grote ramen en deuren: er zijn allerlei soorten chalets te koop. Belangrijk is om na te gaan op welke manier jij er gebruik van gaat maken. Kom je erheen om even op jezelf te zijn? Dan kies je waarschijnlijk eerder voor een kleine, knusse chalet met veel lichtinval, zodat je jezelf weer even kunt opladen. Is de chalet voor jou en je hele gezin? Dan is een ruimer chalet praktischer. Struikel je in ieder geval niet over elkaar (of het speelgoed van de kids) heen! Twijfel je toch nog? Denk dan in oplossingen: kies voor een grote chalet waarbij je verschillende ‘kleine’ ruimtes creëert door bijvoorbeeld een kamerscherm of meubel te plaatsen. Of kies voor een klein chalet met een groter stuk grond, zodat je chalet juist groter oogt (en je man en kids gewoon naar buiten kunt sturen)! De plek, je wensen en natuurlijk gewoon smaak bepalen uiteindelijk welk type chalet – rechthoekig, vierkant of L-vormig – het beste bij jou past. Choose with your heart!

chalet
Chalet van binnen

Denk aan je chalet-budget!

Na het wikken en wegen van verschillende plekken en soorten chalets is het dan eindelijk zover: je gaat een chalet kopen! Voordat je het internet afstruint naar de beste deal is het belangrijk om vooraf een budget te bepalen. Dan zoek je gerichter én raak je niet in de verleiding om je prijzen te baseren op dat wat de markt jou biedt. Ga ook bij jezelf na of je een gloednieuwe chalet wilt kopen of dat je kiest voor de duurzamere – en vaak goedkopere – optie om een chalet een tweede leven te geven. 

Dat allemaal op een rijtje? Dan ben je klaar voor je zoektocht. Laat snel jouw droomchalet werkelijkheid worden! Terwijl ik nog even blijf dromen en doorsparen… 😉

chalet van binnen
Chalet van binnen wc en slaapkamer

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.