Fashion

Het klassieke dameshorloge

By  | 

Het klassieke dameshorloge

Het klassieke dameshorloge. Nog niet zo heel lang geleden (lees: het tijdperk voor de mobiele telefoon) droeg iedereen een polshorloge. Je kreeg er eentje voor je communie en het was een gegeerd huwelijksgeschenk. Vaak gingen die horloges een leven lang mee. Of zelfs meer: horloges werden doorgegeven van vader op zoon, van moeder op (schoon)dochter… En overleefden generatie na generatie. Die traditie zijn we wat kwijtgeraakt. Tot nu misschien? Want de verkoop van luxehorloges zit weer heel erg in de lift. Hoe komt dat en welke model kies je? Ik vertel je er alles over! 

De terugkeer van het horloge

Hoewel we dus niet echt meer een horloge nodig hebben, zien we dat er wel weer in geïnvesteerd wordt. Bij de mannen is het nooit echt weggeweest: het is altijd een echt statussymbool geweest om bijvoorbeeld een Rolex rond de pols te dragen. Nu zien we echter dat ook de vrouwen weer meer en meer investeren in een klassiek horloge voor dames

Het klassieke dameshorloge
Jacques du Manoir horloge gespot op bijenkorf.nl

Nostalgie

Hoe dat komt, is een beetje giswerk. Misschien is het een vorm van nostalgie naar vroeger of hoort het bij de “minimal but chic” stijl die zo in is. Maar het kan ook zijn dat we onze zuurverdiende centen willen investeren in iets blijvends, iets wat binnen vijftig jaar nog minstens even waardevol is. De trend die we zien in horloges zien we ook bij bijvoorbeeld designerhandtassen. Misschien laten we weer liever een familiestuk na aan onze kinderen in plaats van ‘gewoon’ een som geld? 

Welk horloge kies je?

Als je echt voor dé klassieker onder de klassieke dameshorloges wil gaan, dan is er eigenlijk maar één merk dat in aanmerking komt: Cartier. Dit juwelenhuis bestaat al sinds 1847 en heeft sindsdien de absolute topstatus als het gaat om juwelen en dus vooral horloges. 

Cartier horloges gespot op Bijenkorf.nl

Cartier horloge

Een Cartier horloge rond je pols is dan ook een echt statussymbool. Dat is niet zo moeilijk, als je de prijzen bekijkt. Een Cartier heb je niet voor minder dan een paar duizenden euro’s. Maar daar krijg je dan ook wat voor: een absoluut meesterwerk onder de horloges. De bekendste modellen van Cartier zijn de Santos en de Tank. Beide vind je in ‘eenvoudige’ uitvoering en in verschillende luxueuzere modellen met diamanten, kalfslederen riempjes, edelstenen, rosé goud… Wie het budget heeft, kan hier zo ver in gaan als ze wil. Zelf zou ik al heel blij zijn mocht ik de meest basic versie van zo’n Tank cadeau kunnen krijgen!

Ik begrijp het helemaal: de terugkeer van het poepchique dameshorloge. Het heeft elke simpele outfit een elegante look. Investeer in horloges en tassen en houd je look simpel en elegant. Perfect toch?  Tot zover deze blog: Het klassieke dameshorloge