Lifestyle

Hier moet je opletten bij het verbouwen van je huis

By  | 

Hier moet je opletten bij het verbouwen van je huis

Steeds minder mensen verkopen hun huis en verhuizen, maar blijven wonen op de plek waar ze nu wonen. Want je kunt je huis compleet anders maken als je deze gaat verbouwen. Uiteraard hoef je niet de hele indeling te veranderen, je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld een nieuwe badkamer of een nieuwe keuken. In ieder geval zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je je huis gaat verbouwen. Want anders kun je wel eens voor ongewenste verrassingen komen te staan.

Aandachtspunten verbouwen huis

Bij het verbouwen van een woning komt meer kijken dan je denkt. Je doet er dus goed aan om van tevoren een checklist te maken van waar je allemaal aan moet denken. Denk bijvoorbeeld goed na over waar de aansluitingen van de elektriciteit in de bestaande woning zit. Denk ook aan het puin afvoeren tijdens of na de verbouwing. En het is altijd een goed idee om voordat je begint je buren in te lichten.

Waar komt de elektriciteit?

Veel mensen hebben een plan over waar de verlichting moet komen, om er vervolgens achter te komen dat daar helemaal geen stopcontacten aan het plafond hangen. Daardoor moet je je plannen wijzigen en dat kan erg ingewikkeld worden als je dit last-minute moet doen. Weet dus hoe je elektriciteit in de woning precies loopt en welke delen je gemakkelijk kunt verbouwen en welke niet. In sommige gevallen kan het nodig zijn dat je daarvoor een elektricien in de arm neemt.

Puin afvoeren

Hoe je het ook wendt of keert; het verbouwen van je huis geeft altijd een hoop rommel. In principe is puin afvoeren onontkomelijk als je aan een verbouwing begint. Het kan best lastig zijn om het puin gemakkelijk af te voeren. Je mag het namelijk meestal niet naar de milieustraat van de gemeente brengen, maar moet het bijvoorbeeld tegen betaling inleveren. Een kleine container huren kan dan een goede oplossing zijn, zeker als je maar een kleine verbouwing doet.

Hier moet je opletten bij het verbouwen van je huis
Hier moet je opletten bij het verbouwen van je huis

Vertel het aan je buren

Niets is zo vervelend als geluidsoverlast. Je vindt het zelf ook niet leuk als je om 8 uur ‘s ochtends op een zaterdag wakker wordt omdat de buren besloten hebben aan de slag te gaan met de boormachine en de zaag. Zulke geluiden kunnen zeker in rijtjeshuizen behoorlijk hinderlijk zijn. Als je een goede verstandhouding met je buren hebt en dat graag zo wilt houden, doe je er zeker verstandig aan om je buren van tevoren in te lichten over de voorgenomen verbouwing. Doe dit zeker een paar weken van tevoren en niet de dag ervoor. Tot zover: Hier moet je opletten bij het verbouwen van je huis.