Lifestyle

Hoe bescherm je je gestoffeerde meubels

By  | 

Hoe bescherm je je gestoffeerde meubels

Er zijn veel verschillende soorten meubels, van hout en metaal, tot glas en plastic. Maar één type meubel dat je in bijna elk huis vindt is gestoffeerd meubilair. Dit type meubilair is er in veel verschillende stijlen en stoffen, waardoor het een populaire keuze is. Mooie bankhoezen kunnen het echt laten voelen alsof je een gloednieuw meubel hebt gekregen. Kussens, dekens en andere stoffen die je op je meubels gebruikt, kunnen pluisjes en stof achterlaten, die in de stof vast komen te zitten. Hierdoor kan stof gaan pillen en er sneller versleten uitzien dan zou moeten, en het kan lastig zijn om het eruit te krijgen. Om je gestoffeerde meubels te beschermen, moet je ze regelmatig stofzuigen en de stoffen meubelbeschermers die je gebruikt goed schoonmaken. Je kunt ook speciale sprays gebruiken om de stof te helpen beschermen. 

Als je een fan bent van de leerachtige look, dan is Pu leer al een uitstekende keuze die heel gemakkelijk schoon te maken is en een geweldig veganistisch alternatief voor echt leer.

Hoe bescherm je je gestoffeerde meubels

Tips voor het schoonmaken en onderhouden van meubels

Meubels reinigen op regelmatige basis is een essentieel onderdeel van goed meubelonderhoud. Vuil en vlekken kunnen zich na verloop van tijd ophopen, dus het is belangrijk om je meubels regelmatig schoon te maken. Als je niet zeker weet hoe vaak je je meubels moet schoonmaken, zijn er een paar dingen om in gedachten te houden. Denk ten eerste aan het soort meubels dat je hebt. Houten meubels moet je vaker schoonmaken dan stoffen meubels, want hout is poreus en kan vuil en viezigheid vasthouden. Stoffen meubels daarentegen zijn minder poreus en kunnen minder vuil vasthouden, zodat je ze minder vaak kunt schoonmaken. 

Tips voor het onderhoud van meubels

Een truc voor meubelonderhoud is om een mat of vloerkleed bij de ingang van je huis te leggen. Dit kan de hoeveelheid stof die in huis komt verminderen. Een andere tip voor meubelonderhoud is om onderzetters te gebruiken wanneer je drankjes op meubels zet. Dit kan, zoals je waarschijnlijk wel eens hebt ervaren, enorme vlekken achterlaten. Je kunt ook meubelsprays gebruiken om je meubels te helpen reinigen en beschermen. 

Hoe vaak moet je meubels schoonmaken en onderhouden?

Je moet je meubels regelmatig schoonmaken en onderhouden. Je kunt je meubels om de paar weken of eens per maand schoonmaken, afhankelijk van het soort en de hoeveelheid vuil, stof of viezigheid die zich erop heeft opgehoopt. Voor routineonderhoud kun je je meubels een keer per week stofzuigen en minstens een keer per week afstoffen. Je kunt je gestoffeerde meubels schoonmaken met een stofzuiger die bedoeld is voor natte reiniging, of je kunt een droge stofzuiger en een borstel met zachte haren gebruiken. Tot zover deze blog: Hoe bescherm je je gestoffeerde meubels