Lifestyle

Hoe investeer je in cryptovaluta

By  | 

Hoe investeer je in cryptovaluta

Je hoeft niet de hele dag bezig te zijn met het bijhouden van huishoudboekjes en balansen om te weten dat op dit moment je spaargeld niks waard is. Tenminste, zolang je het op een spaarrekening bij de bank hebt staan. De rente is namelijk bijna niks, dus je kunt het net zo goed onder je kussen stoppen! Maar dat is natuurlijk niet de bedoeling van spaargeld… Want je spaart voor straks, voor de toekomst. En het liefst wil je natuurlijk dat je spaargeld groeit. Zonder dat je daar al te veel voor hoeft te doen. Wil ik ook! Dus ben ik me de afgelopen tijd gaan verdiepen in mogelijkheden om mijn geld meer waard te laten worden. Ik ben me in gaan lezen over het handelen in aandelen en het beleggen van mijn geld in cryptovaluta. Want daar hoor je momenteel heel veel over. Maar man, wat een lastig product is dat! Wel super interessant, dus ik ben avonden zoet geweest. Om jou dat te besparen een aantal belangrijke dingen die je moet weten voordat je begint met het investeren in Bitcoin of andere cryptovaluta. Doe er je voordeel mee!

Wat zijn cryptovaluta?

Simpel gezegd zijn cryptovaluta denkbeeldige munten. Je kunt er wel mee betalen, maar het niet vasthouden. Cryptomunten bestaan uit een reeks van getallen die absoluut uniek en niet te vervalsen zijn. De meest bekende cryptomunten zijn de Bitcoin (BTC) en de Ether (ETH). 

hoe investeer je in crypto
crypto

Cryptogeld bewaar je in een wallet

Je wallet is te vergelijken met een echte portemonnee of een bankrekening. Er zijn verschillende mogelijkheden om je wallet te beheren, namelijk online, via desktop of je mobiel, een hardware wallet (soort USB-stick) en zelfs een papieren wallet. Mijn advies: lees je goed in over de verschillende voor- en nadelen van deze vier opties en kies wat het beste bij jou past. 

Betalen met cryptovaluta

Voordat ik me ging inlezen vroeg ik me af of je met cryptovaluta ook gewoon kunt betalen in winkels en bijvoorbeeld horeca. Goed nieuws! Dat kan dus. Zorg dan wel dat je de wallet via je smartphone beschikbaar hebt gemaakt. Let goed op welke wallet je kiest. Zo heb je wallets waar verschillende valuta in opgeslagen kunnen worden, maar kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld een specifieke Bitcoin wallet

Aankopen van cryptovaluta

Zelf heb ik me eerst eens verdiept in Bitcoin. Dat voelt het meest veilig voor mij en dat is dan ook meteen een hele belangrijke tip: kies wat jij denkt dat goed is! Laat je bij het handelen in cryptovaluta (net als met al het andere in het leven) niet leiden door anderen, maar ga uit van je eigen kennis van het product, bepaal de mate waarin je risico wilt of durft te lopen en doe geen dingen die je niet begrijpt. Je eerste aankoop is superspannend (believe me!) en wil je niet fout doen. Ben je nou niet zo’n enorme digitale held, zorg dan dat je het jezelf makkelijk maakt. Zo kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van Bitcoin Meester. Dat is een dienstverlener die het handelen in Bitcoin – zowel de aankoop, verkoop als het sparen – zo makkelijk mogelijk maakt. 

Investeer alleen geld dat je ‘over’ hebt

Laatste tip: investeren is risico nemen. Het kan dus zo zijn dat de cryptomunten die je aankoopt in waarde dalen en dat je een gedeelte of heel je inleg kwijtraakt. Wees dus slim en begin met geld dat je over hebt. Want je krijgt ook bij een investering in lange reeksen nulletjes en eentjes geen zekerheid op rendement… 

Lees je goed in, veel plezier en ik hoop dat je bakken met geld verdient! 😉

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.