Lifestyle

Hoe kies je het juiste hoofdkussen nu

By  | 

Hoe kies je het juiste hoofdkussen nu

Het belang van het juiste hoofdkussen. Misschien herken je dit wel. Je slaapt niet optimaal en je weet niet waar dit aan ligt. Je wordt wakker met nek of rugpijn en je slaapt gewoon niet zo lekker. Dan kan het zijn dat je niet op het juiste kussen slaapt. Een goed matras en het juiste kussen dragen bij aan een goede nachtrust. Er zijn 3 algemene slaaphoudingen: Je hebt buikslapers, rugslapers en zijslapers. Daarnaast heb je natuurlijk ook nog de mensen die veel woelen in hun slaap en niet goed stil kunnen liggen. Welke hoofdkussens zijn juist voor jouw natuurlijke houding?

Ben je een buikslaper

Als je een buikslaper bent dan slaap je relatief vaak op je buik. Dit betekent dus dat je in principe geen steun aan je nek nodig hebt om je lichaam in de natuurlijke houding te houden. Je dan het beste kunnen kiezen voor een dun/zacht kussen.

Hoe kies je het juiste hoofdkussen nu
Kussen Silvana Comfort, geschikt voor buikslapers, gespot op goossenswonen.nl

Ben je een rugslaper?

Rugslapers slapen heerlijk op hun rug. Rugslapers staan erom bekend weinig te woelen in hun slaap, omdat ze al in hun natuurlijke houding liggen. Rugslapers hebben relatief weinig ondersteuning van de nek nodig en daarom is een zacht/middelhoog kussen het meest geschikt.

Hoofdkussen Infinity 11 gespot op goossenswonen.nl geschikt voor rug- en zijslapers

Slaap je op je zij?

Zijslapers slapen op hun zij. Sommige zijslapers liggen de hele nacht doodstil terwijl anderen juist weer van zij tot zij rollen. Voor je gezondheid is het beter als je hoofd en nek op hetzelfde niveau blijven als je ruggengraat. Daarom kun je het beste kiezen voor een stevig/dik kussen.

Het juiste matras

Naast een goed kussen is het ook heel erg belangrijk dat je op het juiste matras slaapt. Een goede nachtrust is namelijk essentieel om overdag goed te kunnen functioneren en je vrolijk, maar vooral fit te voelen. Wellicht denk je bijvoorbeeld lekker te liggen op dat zachte matras, terwijl je eigenlijk juist een hard matras nodig hebt. Het beste is om je eens goed te laten adviseren door bijvoorbeeld een slaapexpert. Deze mensen hebben er heel veel verstand van.

Slaapexpert

Wij kijken bij het aanschaffen van een bed en matras vaak naar wat mooi staat of wat lekker ligt. Een slaapexpert hanteert andere criteria. Zo houdt de slaapexpert altijd rekening met de volgende aspecten: slaaphouding, temperatuur, gewicht, lengte en eventuele lichamelijke klachten. Aan de hand daarvan krijg je dan een advies op maat. De betere beddenzaken werken ook met garanties. Als je klachten niet verminderen kun je dan vaak alsnog je matras ruilen voor een andere variant. Tot zover deze blog: Hoe kies je het juiste hoofdkussen nu.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.