Lifestyle

Hoe krijg ik hypotheek 55 plusser

By  | 

HOE KRIJG IK HYPOTHEEK 55 PLUSSER

Hoe krijg ik hypotheek 55 plusser? Er zijn zoveel haken en ogen aan het kopen van een huis. Volgens de meeste banken ben je een ideale koper als je een getrouwd koppel bent. Beide met een vast contract en met eigen vermogen. Op deze manier krijg je het makkelijkst een hypotheek. Als je alleenstaand bent of ZZPer of 55 plusser is het allemaal een stuk lastiger om een hypotheek te krijgen. Als je al een huis hebt met overwaarde wordt het alweer iets makkelijker. Of als je natuurlijk eigen vermogen hebt. Met eigen vermogen gaan eigenlijk overal deuren open. Met veel eigen geld kun je natuurlijk je huis gewoon in een keer af betalen of er een kleine hypotheek bij nemen voor het restbedrag.

hypotheek

HYPOTHEEK 55 PLUSSER

Stel je wilt ander huis kopen, maar je bent 55 jaar of ouder en je ontvangt nu of binnen 10 jaar AOW denk je dan dat het mogelijk is om nog een huis te kopen? Het antwoord is gelukkig ‘ja’ dat is mogelijk en dat kan bijvoorbeeld bij NIBC Direct. NIBC Direct biedt de keuze tussen twee hypotheekproducten namelijk de NIBC direct hypotheek en de NIBC direct extra hypotheek. Voor meer info kijk je even op hypotheek voor 55 jaar en ouder

HYPOTHEEK ZZP-ER

Als zelfstandige kun je vaak een redelijk stabiel inkomen bij elkaar klussen, maar soms wisselen je inkomsten per maand. Als je als ondernemer een huis wil kopen, dan wil je natuurlijk weten hoeveel je kunt lenen. Daar is een makkelijk trucje voor die de bank hanteert. Je checkt hiervoor je inkomen van de laatste 3 jaren. Deze vermenigvuldig je keer 3 en deel je weer keer 3. Zo heb je een gemiddelde en met dit bedrag kun je een online hypotheek check doen. Helaas moet je echt 3 jaar als ZZP-er hebben gewerkt. Je kunt niet bijvoorbeeld 1 jaar loondienst en 2 jaar ZZp-er schap bij elkaar optellen zo werkt de bank niet.Natuurlijk zijn er uitzonderingen. Als je in het eerste jaar als ZZP-er een miljoen hebt verdient en je hebt een huis van 3 ton, dan kun je dat gewoon kopen en gelden al die regels niet.

HYPOTHEEK ALLEENSTAANDE

Er komt heel wat kijken bij het kopen van een huis. Maar voor je je huis kunt kopen heb je eerst een hypotheek nodig. Als je een alleenstaande ouder bent of gewoon single dan wordt het ook weer wat moeilijker, maar het is nog steeds mogelijk. De hoogte van je hypotheek wordt berekend aan de hand van je persoonlijke en financiële situatie. Dit mag niet meer zijn dan 100% van de waarde van het huis. Je hebt dus eigen vermogen nodig om bijkomende kosten zoals kosten koper etc te financieren. Je hebt dus extra geld nodig. Kijk eens of je gemeente een starterslening aanbiedt. Dit kan oplopen tot 50.000 euro. Een andere optie kan bijvoorbeeld een schenking van je ouders zijn of een erfenis of gewoon de jackpot.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.