Lifestyle

Hoe maak je een goede tiktok video als beginner

By  | 

Hoe maak je een goede tiktok video als beginner

Een goede tiktok video als beginner kun je gewoon maken. Want bij tiktok hoef je niet zelf het wiel uit te vinden. Bij facebook en instagram gaat het om unieke zelf bedachte content terwijl je bij tiktok gewoon andermans filmpjes compleet kunt nadoen en er nog voor wordt beloond met likes en views. Maar goed hier zijn wat tips om jouw tiktok video beter te maken. Want Hoe maak je een goede tiktok video als beginner?

Tip om tiktok video beter te maken daglicht

Wil je overdag een video maken? Zorg dan voor goed daglicht en let op schaduw. Als je merkt dat je schaduw ziet op de muur of op je gezicht zal dit geen goede video worden. Zet je gordijnen open en kijk uit voor luxaflex streepjes op je gezicht. Je kunt ook de video buiten opnemen. Qua licht kun je er het beste voor zorgen dat je je camera of telefoon op bijvoorbeeld een tripod zet voor het raam. Zelf ga je dus nooit voor het raam staan want dan krijg je tegenlicht. Je hebt dus raam, camera, en jij dat is de volgorde.

Tip om tiktok video beter te maken avond vibes

Stel je wilt een leuke avond tiktok maken zonder daglicht en je wilt deze video speciaal maken. Dan kan je bijvoorbeeld gebruik maken van een leuke led lichtstrip. Stel je neemt een muurtje in je huis dat jouw tiktok wall wordt dan moet je daar dus je ledstrips installeren. Ik had eerst gedacht dat ik maar weinig meters nodig had omdat ik maar een klein stukje dacht nodig te hebben. Dat was een foute inschatting. Je moet een lekker lange lengte nemen bijvoorbeeld even lang als de hele muur zodat het er gewoon op kan blijven en het ook nog eens leuk bij je interieur staat. De ledstrips komen in meerdere kleuren en er zit een afstandsbediening bij zodat je kan switchen van kleur.

Ledstrip gespot op ledwereld.nl

Let op de kwaliteit van je camera

Je kunt eigenlijk geen tiktoks maken op een slechte camera. Stel je hebt zelf een telefoon die geen iphone/samsung/huwai 9 of meer is… Dan kun je beter even met iemand anders zijn telefoon je video’s maken en uploaden. Op je eigen telefoon heb je dan ook dezelfde inlog en kan je liken en bekijken. Maar als je dus gaat ‘maken’ dan doe je dat op de beste camera of telefoon die je maar kunt krijgen.

Hoe maak je een goede tiktok video als beginner
Photo by Amanda Vick on Unsplash

Zorg voor een rustige achtergrond

Als je een beetje kijkt naar tiktoks van andere gebruikers dan zie je al snel dat de achtergrond van het huis vaak rustig is. Je ziet niet snel een bank vol troep en een onopgeruimde tafel etc. Over video’s worden nagedacht. Ruim op en maak leeg, creëer een mooi interieur. Je kan best voor een video gewoon alle spullen uit een ruimte even helemaal naar de andere kant van de kamer schuiven. Zo doen wij dat ook vaak. Wij halen de hele bank weg zodat er 1 grote witte muur en lege ruimte ontstaat.

Zorg voor een geschikte outfit

Weet je niet zo goed wat je aan moet? Gelukkig hebben winkels zoals Zara en HM altijd etalage poppen die iets leuks van dit moment aan hebben. Ga shoppen voor je looks. Kijk op websites en laat je inspireren. Welke look past bij jou? Vraag het aan je vrienden, die kunnen meekijken en meebepalen.

Het complete plaatje bij een tiktok video

Vaak gaat het bij tiktok om het gehele plaatje: Een goede stijl, leuke persoonlijkheid, juiste dansje of lipsync en goede kwaliteit beeld en licht. Doe voor al deze aspecten net even iets meer je best dan dat je normaal zou doen en voila! Je hebt betere content gecreëerd. Ik wens je veel succes met het maken van je nieuwste tiktok. Tot zover deze Hoe maak je een goede tiktok video als beginner. Zie ook meer volgers op instagram.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.