Beauty

Hoe maak je een selfie

By  | 

Hoe maak je een Selfie?

Hoe maak je een Selfie? Selfies, we maken ze allemaal en inmiddels weten we nu ook echt allemaal wel dat daar heel wat werk in gaat zitten. Een Selfie ziet er vaak spontaan en nonchalant uit, maar meestal zijn er wel heel wat Selfies gemaakt voordat de ‘juiste’ je socialmedia-kanalen haalt.

Neem Kim Kardashian. Zij houdt zoveel van het maken van Selfies, dat ze een heet boek aan dit onderwerp heeft toegewijd. In haar boek zie je een dagelijkse Selfie, maar ook de Selfies die ze niet goed genoeg vond. Ze geeft in dat boek heel wat tips and tricks.
selfie

Belangrijk om te weten ( wat mij betreft de beste tip)

Eigenlijk zou je volgens Kim de beste Selfie kunnen maken als er een spiegel in de buurt is. Je kunt dan via de spiegel een foto van jezelf maken, waardoor je een betere beeld kwaliteit hebt dan als je de camera op Selfie modus zet.

Hoe maak je een selfie

Zoals je ziet hebben wij alle 3 een foto waarop we een leren jasje aan hebben. Je ziet een stukje van de background, gezicht en een soort pose.

Basis van een Selfie maken:

 1. Eigenlijk is het meer  dan ‘gewoon’ een camera voor je hoofd te houden en lief te lachen.
 2. Ga opzoek naar goed licht
 3. Zorg dat je geen rode ogen op de Selfie hebt ( ja er zijn ‘rode ogen weghaal apps’, maar voorkomen is beter dan genezen)
 4. Zorg ervoor dat je leuk kijkt of lacht ( de duckface is echt uit!)

geen duckface

 1. installeer een goed bewerkingsprogramma zoals bijvoorbeeld: Face Tune. Hiermee maak je je tanden wit en het laat je rimpels verdwijnen. Ook heb je natuurlijk voor vrouwen de’ make-up apps’ en de ‘make me skinny app’, maar dat is wel weer een beetje overdreven (maar eerlijk ik gebruik ze ook wel eens als ik wel tevreden ben over de foto, maar toch iets wil aanpassen)
 2.  Let op het decor: je wilt niet dat er iemand die je niet kent gekke bekken trekt op de achtergrond. Stel je bent in je rommelige slaapkamer, zorg dan dat je net even de foto zo maakt dat je geen troep ziet.
 3.  filter: Gebruik een mooi filter. Ik ben zelf gek op instagram filters.
 4. Wil je wel een Selfie maken maar voel je je wat minder mooi vandaag? Maak dan een leuke snap op snapchat. Snapchat foto’s zien er altijd gezellig en vrolijk uit en ze maken je ook mooier.

Mounira Mansour snapchat

 1. Een variatie op de Selfie: Maak hem niet geposeerd, je weet wel alsof iemand anders de foto maakte ( maar je was het stiekem zelf).

Online tips

Om een goede Selfie te maken wilde ik ook wat meer informatie voor jullie op het internet zoeken. Ik kwam toen uit op: mytrendyphone.nl. Hier staat echt bijna alles wat je maar zou willen weten over dit onderwerp. Ik ben niet de beste Selfie maker hoor, meestal vraag ik aan iemand om er een van mij te maken, zodat het lijkt of ik hem zelf heb gemaakt. Ik heb ook een blog geschreven over een goede selfiestick. Meestal is een stick handig om je camera of telefoon op te zetten.
Ik wil deze blog afsluiten met een vlog die ik zelf al eerder maaktte: Hoe maak je een selfie vlog 

Veel plezier mer jullie Selfies!

*Fotografie: Peter Hagenaars *Styling: Helay Osman*Mua: Sabrina Achwak Sultan — bij *Timothy Oulton Amsterdam.  

2 Comments

 1. Pingback: Diary July- Aug

 2. Pingback: Be your selfie & Show your style! - Mounira's Mansion

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.