Beauty

Hoe ver zou jij gaan voor de perfecte look? 

By  | 

Hoe ver zou jij gaan voor de perfecte look? 

Het is een gesprek dat we allemaal wel eens voeren onder vriendinnen: “Wat zou jij aan je lichaam veranderen, mocht het kunnen?” Meestal is dat iets wat we ons afvragen zonder ook echt actie te ondernemen. Wie niet goed in zijn vel zit, overweegt wel eens om een esthetische ingreep te ondergaan. Is dat wel een goed idee?

Experimenteren met make-up

Make-up is iets waar de meeste vrouwen wel van houden. Het merendeel verkiest een natuurlijke look, met wat foundation, een beetje concealer om de wallen te verbergen, een laagje mascara en wat kleur op je lippen en you’re ready to go. Moet je naar een feestje? Dan mag je make-up wat specialer en kan je experimenteren met smokey eyes of nepwimpers. Je merkt het al: make-up zorgt ervoor dat je gezicht straalt, waardoor je je beter in je vel voelt. Of is dat slechts schone schijn?

Borsten vergroten of verkleinen

Je mag heel wat make-up opdoen en ook je haar langer of volumineuzer maken door extensions te gebruiken, toch zijn er genoeg vrouwen die zich ondanks deze inspanningen nog steeds ongelukkig voelen. Ze durven amper in de spiegel kijken en focussen enkel op hun complexen. Borsten zijn vaak de boosdoener. Bij heel wat vrouwen veranderen hun borsten doorheen hun leven. Als je wat ouder wordt, gaan ze hangen, maar ook door een zwangerschap en borstvoeding gaan je borsten er anders uitzien. Vaak hebben vrouwen het daar ontzettend moeilijk mee en kunnen ze geen vrede nemen met het nieuwe uitzicht van hun borsten. Een borstvergroting wordt dan ook vaak overwogen, net als een versteviging. Ook zijn er vrouwen die hun borsten laten verkleinen, net omdat ze één of meerdere cupmaten meer gekregen hebben door een zwangerschap, wat niet langer bij hun lichaam past en zelfs voor nek- en rugklachten zorgt.

Hoe ver zou jij gaan voor de perfecte look? 
Hoe ver zou jij gaan voor de perfecte look? borstvergroting

Een klare blik

Uiteraard lopen er nog heel wat vrouwen rond op deze wereldbol die wél tevreden zijn met hun borsten. En dat is bij elke vrouw anders: de ene is fan van haar A-cup, terwijl de andere net pronkt met haar volle boezem. Als je borsten enigszins in verhouding zijn met de rest van je lichaam, zit dat wel goed. 

Je mag dan niet zo’n voorstander zijn van een borstvergroting, misschien is er wel iets anders waar jij je onzeker over voelt. Vrouwen die ouder worden, krijgen wel eens te maken met huidoverschot omdat de huid verslapt door de jaren heen. Een plek waar zich dat frequent uit, is aan de ogen. Maar er is ook een ander fenomeen dat we bij iedereen zien terugkomen: rimpels en plooien. Bij de ene vrouw is dat al wat harder dan bij de andere, maar als er bij jou écht veel huidoverschot is die gaat hangen, is het misschien een optie om een facelift te overwegen. Dat is niks om je over te schamen, integendeel. Als dat ervoor zorgt dat jij opnieuw lekker in je vel zit, je opnieuw durft buiten komen en straalt als nooit tevoren, waarom zou je dan nog wachten? Kies wel voor een chirurg waar je je goed bij voelt en bespreek vooraf goed de voor- en nadelen van de operatie en ook het kostenplaatje.

facelift
Hoe ver zou jij gaan voor de perfecte look?: facelift

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.