Lifestyle

Hoe vier jij oudjaarsavond het liefst?

By  | 

Hoe vier jij oudjaarsavond het liefst?

Waar veel mensen al weken, of zelfs maanden bezig zijn om de kerstdagen te plannen en zo mooi mogelijk te laten verlopen, is dit bij de feestdag die daar al snel op volgt minder het geval. Oudjaarsavond en nieuwjaarsdag zijn voor de meeste mensen net wat minder traditioneel, en minder omgeven met tradities en voorbereidingen dan voor de kerstdagen geldt. Wat natuurlijk niet betekent dat we het niet graag, en liefst een beetje uitbundig vieren. Welke manier van vieren heeft jou voorkeur?

Een knalfeest buiten de deur

Voor veel jongeren geldt dat oudjaarsavond vooral een feest is dat zij met hun vrienden, ergens buiten de deur vieren. Een leuke kroeg, feesttent of een andere gelegenheid waar een feestje is, is wat dat betreft favoriet. Alhoewel het heel de avond al feest is, breekt de grootste feestvreugde natuurlijk pas los als de klok twaalf uur heeft geslagen. Eerst met zijn allen aftellen, daarna elkaar uitbundig een gelukkig nieuw jaar wensen, om vervolgens dat nieuwe jaar tot diep in de nacht feestelijk in te luiden. 

Wijnpakket gespot op wijnbeurs.nl

Op bezoek bij vrienden of familie

Veel mensen vinden het ook leuk om oudjaarsavond in het gezelschap van vrienden en familie door te brengen. Gezellig bij iemand thuis, in een kleine groep de laatste uren van het huidige jaar vieren, en natuurlijk de eerste van het nieuwe. Er zijn oliebollen en appelflappen, al dan niet zelf gebakken, en natuurlijk zijn er bubbels. Kijkend naar het aantal mensen die in de aanloop naar oudjaarsavond een fles champagne kopen, is deze nog steeds favoriet. We hebben echter ook in de gaten dat andere bubbels, bijvoorbeeld een goede fles prosecco wijn, minstens zo lekker kan smaken. Een mooie traditie; de eerste slokjes van het nieuwe jaar zijn altijd feestelijk!

Lekker thuis, al dan niet met gezelschap

Natuurlijk ben je helemaal niet verplicht om op oudjaarsavond feest te vieren of de deur uit te gaan. Heel veel mensen geven er de voorkeur aan om gewoon thuis te blijven. Daar kunnen heel uiteenlopende redenen voor zijn. Soms is het na de kerstdagen wel even genoeg geweest qua sociale activiteiten, en hebben mensen behoefte aan rust. Soms is het gewoon een traditie, met het gezin thuis, en dan om 12 uur vuurwerk afsteken. En soms wordt er een klein gezelschap van familie en vrienden uitgenodigd, of wordt er na twaalven samen met buren op straat geproost op het nieuwe jaar. Kies vooral voor de manier die jij het leukst en fijnst vindt, en maak er op je eigen manier een feestje van!