Lifestyle

Hoe voorkom je dat er in je woning wordt ingebroken? 

By  | 

Hoe voorkom je dat er in je woning wordt ingebroken? 

Hoe voorkom je dat er in je woning wordt ingebroken? Een inbraak in je woning kan verstrekkende gevolgen hebben, zowel materieel als mentaal. De schade aan je woning kan aanzienlijk zijn: ingeslagen ramen, geforceerde deuren, vernielde sloten en doorzochte kamers. Naast de materiële schade ervaar je mogelijk ook een gevoel van inbreuk op je privacy en veiligheid, wat ernstige mentale gevolgen kan hebben. De wetenschap dat een vreemde ongeoorloofd je persoonlijke bezittingen heeft doorzocht en mogelijk kostbare items heeft gestolen, kan leiden tot gevoelens van angst, onveiligheid en ongemak.

Emotionele impact

Het herstellen van de emotionele impact van een inbraak kan langdurig zijn en kan invloed hebben op je gevoel van comfort en welzijn in je eigen huis. Het is daarom van cruciaal belang om preventieve maatregelen te nemen en je woning goed te beveiligen met een alarmsysteem, zodat je de negatieve gevolgen van een inbraak kunt minimaliseren. Wij laten je graag zien hoe je dit snel en effectief kunt regelen. 

Een alarmsysteem van Univé

Het is niet eenvoudig om een goed alarmsysteem te kopen: vaak zijn goede systemen duur en goedkope systemen werken niet. Wat te doen in zo’n geval? Neem een verzekering bij Univé. Met een geavanceerd alarmsysteem van Univé heb je voor een laag, maandelijks bedrag een systeem dat je woning optimaal kan beschermen. Je krijgt een basis met een luide sirene en een drietal detectoren. Deze kun je op je deuren of ramen aanbrengen. Je kunt er ook voor kiezen om camera’s in je woning aan te brengen. Je kunt de beelden vervolgens via de bijgeleverde app op je telefoon bekijken. Wil iemand je woning binnendringen, dan kun je dat gelijk zien op je telefoon en dus meteen contact leggen met de politie. Dit gebeurt niet automatisch. Hou daarom je telefoon in de gaten zodat je gelijk kunt ingrijpen wanneer dat nodig is. 

Juist jouw huis is interessant

Het is een ironische realiteit dat juist mensen die denken dat er bij hen “niets te halen valt” vaak het doelwit worden van woninginbraken. Inbrekers richten zich niet alleen op woningen met zichtbare waardevolle bezittingen, maar ook op huizen waar de beveiliging zwak is en waarvan ze vermoeden dat er minder waakzaamheid is. Deze perceptie van “niets te halen” kan in feite aantrekkelijk zijn voor inbrekers, omdat ze verwachten gemakkelijk en onopgemerkt toegang te krijgen tot het pand. Ze zoeken naar signalen zoals afwezigheid van beveiligingsmaatregelen, onafgesloten ramen of een verwaarloosde uitstraling. Het is daarom van vitaal belang om te beseffen dat elk huis potentieel doelwit kan zijn en dat het nemen van preventieve maatregelen, zoals het installeren van een goed beveiligingssysteem en het tonen van waakzaamheid, essentieel is om inbraken te voorkomen, ongeacht de waarde van de bezittingen in huis.

Sluit je polis vandaag nog af

Mocht jij graag een polis bij Univé willen afsluiten, bekijk dan vandaag hun site nog even. Hier kun je zien wat de kosten zullen worden en de voorwaarden doornemen. Bekijk ook de overige Veilig Wonen verzekeringen even. Hoe meer je kiest, hoe meer korting je namelijk kunt pakken. Tot zover deze blog: Hoe voorkom je dat er in je woning wordt ingebroken?