Lifestyle

Hoe zorg je voor de ultieme kerstsfeer in huis?

By  | 

Hoe zorg je voor de ultieme kerstsfeer in huis?

Hoe zorg je voor de ultieme kerstsfeer in huis? Hoewel gezelligheid in huis natuurlijk het hele jaar door belangrijk is, pakken we in december met z’n allen nog net wat meer uit. De kerstsfeer in huis is nu eenmaal zo gezellig. Het perfecte kerstplaatje ziet er in iedere woning natuurlijk weer anders uit. Toch kunnen we je zeker tips geven om tot de ultieme kerstsfeer te komen: lees gauw verder!

Kerstdecoratie door het hele huis

Met feestdagendecoratie in huis richten we ons vaak met name op de woonkamer. Hier ben je immers het vaakst te vinden. Laat hier ook zeker veel kerstversiering terugkomen! Maar denk daarnaast aan de andere ruimtes in huis. Kerstdecoratie in de slaapkamer, hal of keuken? Het kan allemaal. Graag zelfs! Zo waan je je bij thuiskomst meteen in een kerstsfeer als je een mooie krans aan de voordeur hangt, en val je op feestelijke wijze in slaap als je in de slaapkamer een klein kerstboompje neerzet. Het is een kleine moeite, maar het zorgt voor een heleboel extra gezelligheid.

ginger bread huisje
Gingerbread huis gespot bij de Bijenkorf

Kerstboom in huis

De kerstboom is natuurlijk onmisbaar in huis in december! Laat de boom de centrale rol spelen in de woonkamer. Hoe groter de kerstboom is, hoe meer de boom opvalt. Maar houd er wel rekening mee dat de grootte van de boom goed bij de beschikbare ruimte moet passen. Steeds meer mensen kiezen voor kunstkerstbomen in huis. Deze bomen zien er tegenwoordig namelijk net zo mooi uit als echte kerstbomen. En er zijn verschillende voordelen: de naalden vallen niet uit, je krijgt geen last van jeuk én je kunt de kunstkerstboom meerdere jaren met plezier gebruiken. Een slimme optie dus.

Moderne kerstdecoratie

Heb je het idee dat kerstdecoratie maar ouderwets en klassiek is? Dat hoeft helemaal niet het geval te zijn, mocht dit niet passen bij je verdere interieurstijl. Kerstdecoratie kent vandaag de dag gewoon een modern randje, al kun je ook nog altijd voor de traditionele versiering gaan. Kerstballen van sneakers, to go koffie en hamburgers: in steeds meer woningen krijgen ze een plekje. Daar moet je natuurlijk maar net van houden, maar grappig oogt het zeker. En er is nog meer moderne decoratie om aan te denken. Papieren sterren aan de muur passen bij een Scandinavische stijl, en een kerstboom van metaal sluit nauw aan op een industrieel interieur. Kleur buiten de lijntjes: gebruik je creativiteit om kerstdecoratie op jouw manier in huis te halen.

lucy tree ornament
Sirius
Lucy Tree kerstboom  gespot bij de Bijenkorf

Veel verlichting

December is een donkere maand. Met verlichting in huis maak je het daarom gezellig: ook dit past bij de kerstsfeer. Hang lampjes in de boom, voor het raam en aan de muur. Zo zie je maar: kerstverlichting kun je op allerlei plekken kwijt. Steek iedere avond kaarsjes aan, zowel aan de eettafel als op de bijzettafel of het tv-meubel. Daar word je toch vrolijk van?

Natuurlijke kerstversiering

De laatste tip die we je willen geven: zorg ook voor decoratie met natuurlijke materialen. Dennentakken, takken met rode besjes, dennenappels en kaneelstokjes, je kunt er veel moois mee versieren. Voor een knus en sfeervol geheel! Tot zover Hoe zorg je voor de ultieme kerstsfeer in huis?