Lifestyle

Home cinema systeem

By  | 

Home cinema systeem

Veel mensen in Nederland hebben een serieuze Netflix verslaving. Dat is ook niet zo gek, want door platformen zoals Netflix en het nieuwe Disney+ zitten we met z’n allen massaal achter de buis gekluisterd. Wat je hiervoor nodig hebt is een goede televisie, en bank waar je languit op kunt liggen, snacks, een kleedje en tenslotte een goede home cinema set. Een goed home cinema systeem maakt een film of serie levensecht, maar waar moet een home cinema set uit bestaan en hoe installeer je deze?

Photo by Roberto Nickson on Unsplash

Hoeveel speakers

Als eerste zul je moeten afwegen hoeveel speakers je wilt hebben, of hoeveel je jezelf er kunt veroorloven. Er zijn namelijk verschillende surround systemen. Een home cinema systeem set bestaat altijd uit minimaal een 2.1 set. Dit betekent twee speakers met een subwoofer. Dit kan voor een ontzettend mooi geluid zorgen en het is makkelijk weg te werken in je woonkamer, echter heb je niet een surround geluid dat je wel hebt met een 5.1 of zelfs een 7.1-systeem. Een 5.1 opstelling  is de meest gebruikte. Dit betekent dat je in elke hoek van de kamer een speaker hebt plus een centerspeaker onder de televisie. Naast de normale speakers beschik je ook over een subwoofer die het zwaardere werk doet, wellicht is het wel verstandig om rekening met de buren te houden.

netflix and popcorn
Photo by JESHOOTS.COM on Unsplash

Echte bioscoop ervaring

Wil je een echte bioscoopervaring? Dan kun je het beste kiezen voor een 7.1 home cinema set. Door de 7.1 opstelling worden de geluiden nog beter door de kamer geleid, iedereen weet dat geluid een resultaat is van verschillende geluidsgolven. De 7.1 opstelling bestaat uit twee speakers naast de tv, twee naast de zitplekken en twee achter de zitplekken.

De beste opstelling?

De meest luxe opstelling is 7.1 opstelling welke bestaat uit 7 speakers. Bij deze opstelling komt het geluid natuurlijk echt uit alle mogelijke hoeken. Mocht je jezelf geen 7.1 opstelling kunnen veroorloven dan is de 5.1 opstelling ook een fijne opstelling en wat betaalbaarder. De 2.1 opstelling valt niet aan te raden wanneer je een echte home cinema wilt maken.

Tot slot

Wil jij netflix kijken maar beschik je niet over een smart tv of een chromecast? Geen enkel probleem want een relatief nieuwe home cinema set heeft de optie om netflix te kunnen streamen. Dit zorgt ervoor dat je geen dure smart tv hoeft aan te schaffen. Je kunt dus apps op je telefoon zetten en deze streamen naar jouw home cinema set, hoe makkelijk wil je het hebben? In de 10 top test magazine kun je zoeken naar de beste home cinema systeem sets.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.