Lifestyle Blog

Home: Tijd voor een update van ons nieuwe huis

By  | 

Home: Tijd voor een update van ons nieuwe huis

Zoals jullie weten zijn wij verhuisd naar een huis waar nog alles aan gedaan moest worden. We wonen er nu al bijna een jaar en we hebben wel al wat major veranderingen achter de kiezen. Dus tijd voor een update!

Dakkapel

We hebben een dakkapel yes! Onze slaapkamer/zolder is nu lekker groot. Wat een verschil in ruimte zeg! Eerst hadden we zo’n puntdak waardoor je op zolder niet eens een kast kon neerzetten. Na het zetten van de dakkapellen aan beide kanten kunnen we nu de hele ruimte benutten en staan er maar liefst: 6 kledingkasten, een home trainer, gewichtjes een groot bed en mijn nieuwste aanwinst. En dat is mijn make-up tafel.
Mijn man heeft deze kaptafel zelf in elkaar gezet. Hij heeft bij de ikea een zwevende kaptafel (bureautje) gehaald. Daar heeft hij links een gat in gezaagd en daar dan weer een  waskom op geplaatst. Om het echt een make-up tafel look te geven, hebben we er van die theater lampjes bij gemaakt. Ik ben erg blij met het resultaat. Mijn make-up tafel is af.

make up tafel

De tuin is half af!

Ja je leest het goed, de tuin is nu echt half af. We hebben definitief afgerekend met de zanderige tuin waar de kat van de buren graag in poepte. We hebben nu mooie stenen op de grond liggen met lampjes aan de zijkanten. Dit is ‘s nachts heel goed te zien. Verder hebben we een groot tuinhuis. In het tuinhuis staan onze fietsen en de scooter. Aan de andere kant hebben we de skelters en kinderfietsjes. De tuinset blijft ook. Het enige wat we in een later stadium gaan doen is een overkapping plaatsen. De overkapping die er nu uitziet is helaas rot. Het hout is helemaal gaan rotten beh. Dus als we een nieuwe gaan kopen dan zal onze voorkeur uitgaan naar een kunststof overkapping, want daar heb je geen onderhout aan.

De keuken is af maar heeft nog raam decoratie nodig

Ik ben super tevreden over onze nieuwe keuken. We hebben wel erg lang moeten wachten, maar liefst 4 maanden. Maar het was het wachten waard. We hebben gekozen voor witte hoogglans kastjes met een graniet keukenblad. We hebben nog een stukje huiskamer bij de keuken genomen zodat we de kasten door konden trekken. Op deze manier kan ik ook het speelgoed van de kids mooi opbergen in de bij-keuken.

Nu is het nog bepalen wat we op de ramen willen. De keuken ramen zijn nog helemaal leeg (al een jaar). Dit komt omdat ik er nog steeds niet uit ben wat nou wijsheid is. In onze oude keuken hadden we gewoon lamellen hangen, maar voor deze keuken wil ik iets bijzonders.

sfeer foto houten jaloezieën Carpetright

Dus nu staat er op mijn lijstje om daar eens achteraan te gaan.  Gordijnen voor de keuken. Ik ben online gaan oriënteren en kwam er achter dat er echt heel veel keuze is.
Zo kun je kiezen uit: vouw of rolgordijnen, aluminium of houten jaloezieën, verticale lamellen of plissé.  Nadat ik alles eens grondig heb bekeken denk ik dat ik voor de houten jaloezieën ga. Hieronder een sfeer foto ervan. Nu rest me nog de vraag: Zwart of wit? Bij zwarte houten jaloezieën zie je meteen het stof erop dus dat wordt vaak met de plumeau erover. Zwart geeft wel vaak een strakke uitstraling en dat vinden wij beiden mooi. Bij witte houten jaloezieën zie je niet zo snel stof zitten, maar die vallen ook weer wat minder op. Lastig, maar we komen er wel.

***Tip: Check My Lovely Monsters op instagram voor meer huis inspiratie (doe ik ook)

To zover deze home update en tot de volgende.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.