Lifestyle

Hordeur of vliegengordijn

By  | 

Hordeur of vliegengordijn

Hordeuren en hor ramen vormen een perfect middel om geheel en al insecten te weren, zowel kruipende als vliegende; dit in tegenstelling tot het vliegengordijn. Een vliegengordijn houdt veel vliegende insecten tegen; echter kruipende beestjes een stuk minder omdat die er nog steeds onderdoor kunnen. Bij een vliegengordijn kan je altijd makkelijk erdoor omdat je niet zoals bij een hor eerst de deur op hoeft te doen. Daarnaast heeft een hor weer een mooiere/ luxere uitstraling dan een ‘gezellig’ vliegengordijn. Huisdieren schijnen vaak een hordeur te slopen. Een kat zet er graag de nageltjes in terwijl honden er tegenaan kunnen springen als ze naar buiten willen. Katten zien een vliegengordijn weer eerder als een speeltje dus wees niet verbaasd als de kat er letterlijk in gaat hangen. Daarnaast moet het vliegengordijn altijd op enige centimeters van de grond geplaatst worden zodat hij de grond niet raakt. Doet hij dat wel dan kan je het gordijn letterlijk naar beneden trappen als je er per ongeluk op staat/loopt.

hor deur
plisse hordeur gespot op horrentotaal.nl

Vliegengordijn schoonmaken

Het schoonmaken van een vliegengordijn is heel simpel. Je maakt een warm sopje met groene zeep of bijvoorbeeld ‘dreft’. Deze laat je even 5 minuten goed in weken. Daarna spoel je het weer schoon en hang je hem op zo kan hij drogen terwijl hij weer hangt.

Hor schoonmaken

Naast dat een hor dus veel voordelen heeft, heeft het ook een nadeel. Het vangt stof en vuil op. Denk hierbij aan dode insecten maar ook pollen blijven graag hangen in een hor. Daarom moet je één keer in de zoveel tijd jouw raam horren en hordeuren schoonmaken. Je zou denken: een doekje eroverheen en klaar. Maar niets is minder waar. Als je een hor echt even goed schoon wilt krijgen dan begin he eerst met de stofzuiger. Je gebruikt dan natuurlijk niet de voet van de stofzuiger maar een geschikt opzet stuk. Meestal is dit het opzetstuk met een borstel eraan. De borstel is zachter voor jouw hor en bovendien krijg je meteen het stof en vuil dat vastgeplakt zit weer los en kun je het zo opzuigen. Als je effectiever en sneller wilt schoonmaken dan kun je het beste je hand achter het hor zetten. Zo creëer je meer vacuüm en lukt het stofzuigen beter. Daarna kun je een vochtige doek gebruiken en de andere onderdelen ook even afnemen.

Raamhor op maat

Het beste kun je gaan voor een hor omdat die met zekerheid de vliegen weerdt. Met een vliegengordijn kunnen ze namelijk nog steeds binnen komen. Heb je een binnendraaiend raam? Dan kiest je voor een inzethor op maat. Deze kan je in je raam klikken en je hebt daar niet eens gereedschap voor nodig. Heb je een naar buiten draaiend raam? Dan kies je voor een voorzethor. Dat lijkt het meest op een deurtje in of op je kozijn. Ze monteren deze dan in je raam zodat je je ramen gewoon normaal kunt openen. Er bestaan ook raamrolhorren deze kun je omhoog rollen om je raam te openen en te sluiten.

inzet hor horrentotaal
Inzethor gespot op horrentotaal.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.