Lifestyle

Hout in de badkamer

By  | 

Hout in de badkamer

Hout in de badkamer. Hoe leuk is dit? Tegenwoordig kun je gewoon kiezen voor hout in de badkamer. Iets wat vroeger ondenkbaar was maar nu gewoon mogelijk. Vroeger had men überhaupt geen badkamer. Maar met de komst van het stromende kraanwater in de woonhuizen konden deze meubels worden aangesloten op de waterleiding en soms ook op het riool. En zo verhuisde de wastafel van de slaapkamer naar de badkamer. Het houten meubel werd verdrongen door andere ‘moderne’ materialen. En dan heb ik het over materialen als porselein en later marmer. Hout gaat natuurlijk rotten als het vochtig wordt. Maar nu met de nieuwe hout en natuur trends hebben badkamermakers iets gevonden waarom ze hout zo kunnen bewerken waardoor het hout niet kan gaan rotten.

Zwevend eikenhouten badkamermeubel  

Een echte eyecatcher is natuurlijk het zwevende eikenhouten badmeubel. Doordat het zwevend is kan je er nog een leuke mand onder zetten of een krukje. Daarnaast kun je er veel makkelijker onder schoonmaken en geeft het een clean look. Deze zwevende wastafel is gemaakt van massief eikenhout en met een beschermende olie behandeling afgewerkt.

Zwevend houten badkamer meubel
Zwevend eikenhouten badkamer meubel

Handdoeken opberger hout

Je handdoeken berg je op in een houten teak kastje. Je kunt voor verschillende houten kleuren gaan, maar de naturel hout kleur is het meest trendy. Je kunt deze door de egale nerfstructuur makkelijk behandelen. Het houten badmeubel op deze foto is gemaakt van onbehandeld plantage teakhout. De afmetingen zijn 150 x 45 x 78 (h) cm.

Hout in de badkamer
houten badmeubel

Badkamertafel hout

Als je je badkamer nou echt gezellig wilt maken kun je kiezen voor een houten badkamer tafel. Deze tafel kun je dan super stijlvol decoreren met bijvoorbeeld gastenhanddoekjes of planten. Het badkamermeubel Hammerfest is een staand model gemaakt van rustiek eiken. Het stevige onderstel is vervaardigd van gepoedercoat staal. Ook is het van heel sterk materiaal gemaakt waardoor je er ook een mooie zware natuurstenen waskom op kunt zetten.

Houten tafel n de badkamer
Badkamer houten tafel

Houten decoratie ladder

Deze witte teak ladder is natuurlijk een echte eyecatcher in de badkamer. Je kunt hier je (natte) handdoeken aan hangen waardoor hij echt functioneel is. Maar je kunt er ook weer planten aanhangen. Less is more, je kunt hem ook gewoon laten staan shinen. De witte teak ladder is behandeld met een witte olie om de ladder een gladde en glanzende afwerking te geven.

houten ladder
houten teak ladder

Tot slot

Tot slot is het natuurlijk wel belangrijk om een beetje een balans te vinden in de hout elementen in de badkamer. Een volledig houten badkamer wordt minder mooi dan een gecombineerde badkamer. Daarnaast zijn planten ook een musthave in de badkamer. Als je de badkamer leuk wilt aankleden met handdoeken kies dan vooral voor 1 kleur handdoeken en pas eventueel ja badmat en wc mat aan, aan deze zelfde kleur.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.