Lifestyle

Houten garage

By  | 

Houten garage

Mijn moeder heeft onlangs een volkstuin aangeschaft. Midden op een soort camping hebben wij nu een eigen stukje grond. Het lijkt ons heerlijk om in de zomer naar de tuin te gaan. We kunnen daar dan slapen, BBQen en lekker in de buitenlucht zijn. Ze hebben er ook een zwembad en een speeltuin dus voor de kinderen een speelparadijs. Nu moet er nog een blokhut komen en een houten garage. Ik heb heel veel research gedaan en in deze blog wil ik je meenemen in de wereld van de blokhutten. Je kent ze wel zo’n houten tuinhuis of hut. Wat is het voordeel van een blokhut? En kun je die zelf bouwen?Hoelang duurt het voor zo’n houten Chalet geleverd wordt? In de blog probeer k zo beknopt mogelijk uitleg te geven over de bouw en alles wat er bij komt kijken.

Wat voor soorten blokhutten bestaan er allemaal?

Je koopt een blokhut omdat je bijvoorbeeld een leeg stukje grond hebt wat je wilt benutten. Dit kan in je eigen tuin bijvoorbeeld als houten garage of houten tuinhuis. In zo’n houten tuinhuis/garage zet je dan je fiets, scooter en of auto. Vaak zit hier ook licht bij en als je handig bent dan zorg je dat ook je waterslang ready voor gebruik is zodat je lekker zelf je auto kunt wassen vanuit je eigen houten garage. Als je een grotere plek hebt kun je een tuinhuis of chalet laten bouwen waar je in kunt wonen. Ze zijn tegenwoordig luxe en van alle gemakken voorzien. Je kunt er dan in douchen, koken slapen etc.

houten garage

Verschil tussen een blokhut en een houten garage

In een blokhut ligt ook een vloer en in een garage niet. Verder heeft een houten garage grotere deuren. Een huisje heeft meerdere ruimtes en daar kun je ook een keuken/wc e.d plaatsen.

Waar koop je deze houtenhuisjes en hoe gaat het bestellen in zijn werk

Je kunt als je heel handig bent met planken natuurlijk zelf een bouwtekening maken en dan te werk gaan met hout en spijkers. Maar als je net zoals ik 2 linker handen hebt dan is het verstandig om een kant en klare blokhut te kopen. Bij de blokhutwereld verkopen ze diverse kant en klare huisjes. Eerst check je op de site wat je wilt, of je gaat bijvoorbeeld langs in de showroom in Amstelveen. Als je dan uiteindelijk helemaal blij wordt van een gekozen huisje dan bestel je hem. Als je droomhuisje er niet bijzit kunnen ze hem ook tegen een meerprijs op maat voor je maken zodat al je wensen worden vervuld. De levertijd is ongeveer tussen de 6 en 10 weken. Je kunt als je wilt bezuinigen ook zelf de goederen ophalen in het magazijn. Hou er dan rekening mee dat je zending dan niet verzekerd is, dus wees voorzichtig met het glas.

Blokhut besteld en nu?

Dan is het dus maximaal 10 weken wachten voordat je bestelling in pakketten wordt geleverd. Als het goed is heb je dan ook al een datum afgesproken om hem in elkaar te laten zetten.

Onderhoud, hoe nu verder?

Bij de blokhutwereld krijg je sowieso garantie van 5 jaar op je huisje en soms langer, maar dit hangt af van het bestelde product. Daarna is het natuurlijk raadzaam om het houd goed te onderhouden en de kozijn zo nu en dan een likje verf te geven.

Is een blokhut of een houten garage duur?

Wat is duur? Het is natuurlijk een goede investering en je kunt heerlijk al je spullen kwijt in een houten tuinhuis of houten garage. En in een blokhut kun je echt wonen. Een houten garage of blokhut heb je al vanaf 3000,- om je een idee te geven.Dit is dan inclusief verzending en exclusief bouwen.

blokhut

Ik hoop dat je wat hebt gehad aan deze informatieve blog over houten tuinhuisjes en garages.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *