Lifestyle

Maak je huiskamer ruimer en lichter met houten jaloezieën

By  | 

Maak je huiskamer ruimer en lichter met houten jaloezieën

Houten jaloezieën review

Zoals jullie weten ben ik eigenlijk altijd bezig met homeblogs ook wel interieur blogs genoemd. Deze gaan ook alleen over mijn eigen huis, want daar valt altijd wel iets aan te verbeteren. Zo nu ook weer de huiskamer. Wij wonen in een eengezinswoning en wij moeten het qua licht in de huiskamer echt hebben van buiten. Wij hadden altijd gordijnpanelen hangen voor het huiskamerraam. We hadden die overgenomen genomen van de oude eigenaresse van het huis omdat we ze wel mooi vonden. En tot voor kort stoorde ik me er niet echt aan. Het was eigenlijk pas dat mijn man aangaf dat die dingen over de CV hingen en ze dus eigenlijk warmte tegen hielden. Daarnaast was onze huiskamer eigenlijk altijd vrij donker omdat je niet naar buiten kon kijken en wij ook niet wilden dat mensen naar binnen konden kijken. Dus kwamen we al snel op Houten Jaloezieën de oplossing.

Before

donkere huiskamer

Zoals je ziet maakte het de huiskamer donker, kon je niet naar buiten kijken en hingen deze gordijn panelen voor de centrale verwarming.

before after

Onze huiskamer

Onze huiskamer bestaat uit 2 grote ramen. Aan de tuinkant hadden we al houten jaloezieën en daar hing er dus niks voor de centrale verwarming, was het altijd lichter, en kon je met al het gemak naar buiten kijken zonder dat men van buiten naar binnen kon kijken. Dus viel opeens het kwartje. We moeten ook gewoon zo’n systeem aan de andere kant ophangen. En zo geschiedde het dat we nu dus super blij zijn met een veel lichtere huiskamer.

 

Veneta Houten jaloezieeen

Wat zijn houten jaloezieën precies

Zie het als houten dunne horizontale balkjes, je kunt ze dus open en dicht draaien. Maar ze zijn van hout of van hout-imitatie (PVC) waardoor het een luxe uitstraling heeft. Ze zijn er in diverse kleuren. Mijn vriendin heeft ze in het zwart. Helaas zie je daar wel sneller stof op, bij de witte eigenlijk helemaal niet. Dus stiekem ben ik wel blij dat ik niet onwijs vaak met de plumeau erover heen hoef. Ideaal dus.

Veneta 2

Proces

Goed even gegoogelt en kwam uit op Veneta.com. Ze sturen gratis kleurstalen op als je niet zeker bent over de kleur of hoe het zou staan. Ik hoopte gewoon dat ‘wit’ gewoon ‘wit’ was en heb dat gokje dus genomen. Ik kan je zeggen, wit is daar gewoon wit en daar was inderdaad geen kleurstaal voor nodig. Ook komen ze op gratis huisadvies indien nodig.  Wij hebben gewoon de maten zelf gemeten ( ik 2x en mijn man 2x voor de zekerheid) Je krijgt hele handige instructies om te meten en als je er niet uit komt kan je ook bellen of foto’s mailen voor advies.  En je kan de meet- & montagevideo’s bekijken die helpen bij het inmeten van het raam en het monteren van je raamdecoratie.

veneta houten jaloezieën

 

Huiskamer meteen lichter en ruimer toen de houten jaloezieën binnen kwamen

 

Dat was wel even spannend dit was toch wel het uur van de waarheid. Zouden ze wel echt de juiste kleur wit zijn? Wel precies lijken op de houten jaloezieën die we al hadden? Zouden de maten wel echt kloppen… Nou gelukkig waren ze helemaal perfect en hangen ze al een paar weken vrolijk in de huiskamer. Wat een verschil zeg. Wij zijn er blij mee, hadden we dit maar eerder gedaan want de huiskamer is zoveel lichter.
Voorbeeld kijk dan even naar  deze vlog  bij 3.22

1 Comment

  1. Pingback: Natuursteen vensterbank * Mounira's Mansion

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.