Lifestyle

Houten vlonders

By  | 

Houten vlonders

Ja je leest het goed. In deze blog wil ik wat dieper ingaan op de laatste tuin trend namelijk de ‘houten tuin’ trend. Vroeger hadden we allemaal een mooi gras tuintje en als je niet van gras hield, dan had je waarschijnlijk een betegelde tuin. Van hout was geen sprake. Nu is hout niet meer weg te denken uit de tuin of op de veranda. Het is naast dat het een trend is ook gewoon praktisch en mooi. Nu heb je allerlei verschillende soorten en kleuren hout.Zo  kun je kiezen voor hardhout of zachthout (ook wel naaldhout genoemd). En hieronder leg ik uit waar ze voor staan.

houten vlonders

Hardhout vlonderplanken

Wanneer je kiest voor een houten vlonder van hardhout, dan kan je kiezen uit verschillende houtsoorten, waaronder Kapur, Bamboe, Keruing en Bankirai. Hardhout is duurder dan naaldhout en Douglashout, maar het heeft vaak wel een langere levensduur en is super sterk. Deze bestel je op hardhout vlonderplanken.

Houten vlonders van Naaldhout

Een goedkoper alternatief is naaldhout. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Vuren-hout. De vuren vlonders zijn geïmpregneerd. Dat betekent dat het gebruikte hout wordt verduurzaamd.Qua onderhoud hoef je niet te schilderen of te lakken. Dit gaat na verloop van tijd wel vergrijzen, maar als je deze een keer per jaar een olie likje geeft blijft hij goed.

Douglas hout

Als je op zoek bent naar hout met een levensduur van 10 tot 15 jaar, dan moet je echt bij Douglas hout zijn. Lariks Douglas hout is van oorsprong Noord Amerikaans en valt in duurzaamheidsklasse 3. Dit houdt in dat het een goede en duurzame houtsoort is. Het kernhout van Douglas hout heeft veelal een lichte geelrode (oranje) kleur, welke onder invloed van licht en lucht op den duur zal verkleuren tot oranjebruin. Je kunt kiezen uit vier oppervlakte afwerkingen, namelijk: fijn bezaagd, geschaafd, groef/glad en grove ribbel/vlak.
Kijk voor meer foto’s en praktische informatie op Douglas hout van Homindxl

HomingXL

Alle informatie over houten vlonders voor deze blog heb ik gehaald van de website HomingXL. HomingXL heeft diverse productcategorieën op het gebied van huis en tuin. Van schuttingen tot traprenovatie en van vlonderplanken tot binnendeuren. Zij verkopen producten van hoge kwaliteit, hebben scherpe prijzen en ze staan ook voor goede service. Natuurlijk gaat er wel eens wat mis. Maar dat lossen ze altijd netjes op!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.