Beauty

Huidverzorging is belangrijk, maar waarom?

By  | 

Huidverzorging is belangrijk, maar waarom?

We horen het allemaal: huidverzorging is belangrijk. En dat is ook absoluut het geval – we kunnen het alleen maar beamen! Maar waarom is dit nu eigenlijk zo? Wat zijn precies de voordelen waar je van geniet als je goed voor je gezichtshuid zorgt? Dat zetten we voor je op een rijtje in dit artikel.

skincare foto blog
foto: skincare

Mooie huid op de lange termijn

De voornaamste reden om huidverzorging toe te passen? Je geniet van een mooie huid, nu en op de lange termijn. Het is daarom echt de moeite waard om op dagelijkse basis goed voor je huid te zorgen, door bijvoorbeeld te voeden en reinigen. Hoe uitgebreider je skincare routine is, hoe beter. In Zuid-Korea bestaat de volledige routine zelfs uit tien stappen! Daar kunnen we in het westen absoluut een voorbeeld aan nemen. Zuid-Koreanen staan bekend om een prachtige, glowy skin: probeer daarnaar te streven. Al met al kost huidverzorging niet eens zoveel van je tijd – en je krijgt er veel voor terug.

Schone huid

Een van de belangrijkste stappen van een skincare routine is het schoonmaken van de huid. Gedurende de dag verzamelt er steeds meer vuil op je gezicht. Make-upresten, zweet, bacteriën, restanten van uitlaatgassen: het komt allemaal op je huid terecht. Als je dit niet goed reinigt, kan dit nare gevolgen hebben. Denk aan onzuiverheden die tevoorschijn komen, omdat talg en ander vuil zich ophoopt. Het lukt je huid immers niet helemaal zelf om alle stoffen te laten verdwijnen. Reinig je huid daarom grondig, idealiter twee keer per dag. Je kunt zelfs twee soorten reinigers gebruiken: een reiniger op waterbasis en een reiniger op oliebasis.

Gehydrateerde huid

Nog een belangrijke reden om je huid te verzorgen? Je hydrateert je huid met goede verzorging. Zie het als het ware als eten en drinken dat je op dagelijkse basis nodig hebt: op die manier kun je ook de huid voeden met de juiste stoffen. Gebruik bijvoorbeeld een dag- en een nachtcrème. Voor extra voeding is een gezichtsmasker ook effectief. Zo’n masker breng je af en toe aan, bijvoorbeeld eens per week. Gezichtsmaskers zijn er voor uiteenlopende resultaten te vinden: van voeden tot verfrissen. Kies bijvoorbeeld voor een masker om het vochtgehalte in de huid te herstellen.

avocado masker korean skincare
Avocado masker gespot op koreanskincare.nl

Jonge huid

Een gereinigde en gehydrateerde huid ziet er jong en gezond uit! Als je goed voor je huid zorgt, en gezond leeft, geniet je hier ook op een hogere leeftijd nog van. Je huid heeft namelijk echt baat bij dat stuk aandacht en verzorging. Het kan zo zijn dat er minder rimpels en onzuiverheden ontstaan: een mooi doel om aan te werken. Het is een optie om speciale anti-aging producten te gebruiken, voor gerichte verzorging. Maar ook gewoon goed aan je huid denken op dagelijkse basis maakt al dat je huid er glowy en goed uitziet.

Zelfvertrouwen

Waar een mooie, stralende huid ook voor zorgt? Meer zelfvertrouwen! Je zit beter in je vel als je huid er goed uitziet, en de juiste verzorging draagt daar absoluut aan bij. Door onzuiverheden te laten verdwijnen voel je je weer meer jezelf. Het kan natuurlijk even duren totdat je het gewenste resultaat behaalt. Geduld is een schone zaak: geef je huid de tijd om te wennen aan een nieuwe verzorgingsroutine en het gebruik van andere producten. Dat geduld wordt beloond – met een mooiere huid dan ooit tevoren.

Dankbaar

Je huid is je dankbaar als je voor de juiste verzorging kiest: van reinigen tot hydrateren. En huidverzorging geeft ook nog eens een boost aan je zelfvertrouwen! Hoog tijd dus om de perfecte skincare routine te ontwikkelen voor jouw huid.