Roddelfabriek

Hype: Ice Bucket Challenge!

By  | 

Wellicht heb je er al van gehoord, de (ALS) Ice Bucket Challenge, een nieuwe social media hype.

Ten eerste, wat is ALS eigenlijk? ALS staat voor amyotrofe laterale sclerose, een neurologische ziekte waarbij het belangrijkste kenmerk is dat de motorische zenuwcellen in het ruggenmerg, de hersenstam en de motorische schors van de hersenen afsterven. “Wat heeft dit te maken met ijswater?”, hoor ik je denken..

Bij de Ice Bucket Challenge gaat het erom dat mensen een emmer ijswater op zich laten gooien terwijl ze gefilmd worden, dit op social media zetten, en dan anderen te nomineren om aandacht te krijgen voor ALS. Diegene die de uitdaging weigeren en liever geen ijswater over zich heen krijgen worden gevraagd te doneren aan een goed doel voor ALS naar keuze.

Wij vinden dit een zeer creatieve manier om aandacht te vragen voor ALS via social media op internationaal niveau!  Inmiddels is er al ruim 10 miljoen euro opgehaald dankzij deze hype!


Ook celebrities doen maar al te graag mee aan de hype… Hier een leuk filmpje van celebrities die ook hebben meegedaan aan de ALS Ice Bucket Challenge:

Bij deze challenge wordt de hashtag #IceBucketChallenge gebruikt. Wij dagen hierbij de lezers en het GlamPanel uit om als eersten vanuit de Mansion te beginnen!

1 Comment

  1. Pingback: Mariah Carey gaat Scheiden - Mounira's Mansion

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.