Lifestyle

Ideale slaapplekjes voor je viervoeter

By  | 

Ideale slaapplekjes voor je viervoeter

Ben jij ook zo verzot op je viervoeter? En wil je hem of haar het liefst de hele dag door vertroetelen? Zowel honden als katten zijn dol op ontspanning, spelen en comfort. Verwen je furry friend met een kwalitatieve kattenmand of kussen of een goed hondenhok.

Knusse kattenmand

Katten slapen doorgaans overal in huis. Dat wil niet zeggen dat ze niet kunnen genieten van een eigen, knus slaapplekje, zoals een zachte slaapmand of comfy kussen. Bij het kopen van een kattenmand moet je erop letten dat de mand groot genoeg is voor je kat. Ook het materiaal waarvan het kussen of de mand gemaakt is, is belangrijk. Kies voor een materiaal dat zowel zacht en comfortabel is, als praktisch om te reinigen.

Gezellig kattenkussen

Een kussen is een goed alternatief voor een kattenmand. Bovendien kan je het eenvoudig en snel eender waar in huis leggen. Zoals op de zetel, de vensterbank of een stoel. Ook bij de aankoop van een kattenkussen let je best op het materiaal en de grootte van het kussen. Creëer een comfortabel en knus plekje in huis, zodat je kat zich blij en gelukkig voelt.

kattenmand en fleecedeken
Kattenmand en fleecedeken gespot op aveve.be

Veilige hondenbench

Een (metalen) bench of hondenhok is een veilige, afgesloten plek waar je viervoeter beschut is tegen allerlei weersomstandigheden, maar ook prima kan relaxen of lekker slapen. In deze veilige haven kan hij ongestoord rusten, zelfs tijdens het transport. Zo voelt hij zich ook veilig in de auto.

Je bed

Het bed van het baasje blijft natuurlijk ook één van de favoriete slaapplekjes van jouw harige vriend. Die lichamelijke nabijheid is zowel goed voor het dier als voor het baasje. Het is rustgevend en vermindert stress. Uit onderzoek is tevens gebleken dat het een gevoel van veiligheid en geborgenheid teweegbrengt. Voor beide partijen een win-win!

hondenmand grijs
Hondenmand gespot op aveve.be

Tipi

Huh? Dat is misschien je eerste reactie. Een tipi, als in een tent? Jawel! Katten zijn zich goed bewust van hun kwetsbaarheid. Daarom slapen ze graag op een beschutte plek. Zo kunnen ze een beetje verstoppertje spelen. Onder lakens of dekens kruipen, maar ook in een tipi of slaapzak slapen, vinden ze daarom heerlijk.

Hondenmand of -kussen

Net als een kat, slaapt ook een hond graag in een mand of op een kussen. Een warm nestje voor je trouwe vriend is een must om hem een gevoel van comfort te geven en hem te laten rusten na een lange wandeling.