Lifestyle

In between jobs

By  | 

In between jobs

In between jobs. Het afgelopen half jaar heb ik een beetje in between jobs gezweefd. Dat had te maken met mijn werk. Of eigenlijk juist met het niet hebben van werk… Want wat wilde ik nu eigenlijk met mijn werkende leven??  Ik zat in between jobs.

Ik heb een moment gedacht dat ik wel boswachter wilde worden. Leek me fantastisch om lekker de hele dag in de buitenlucht op zoek te gaan naar paddenstoelen…Totdat ik mij bedacht dat groene kaplaarzen heel slecht matchen met mijn kokerrok.  Maar echt serieus ik heb er wel echt even over na gedacht

Toen dacht ik: Stewardess! Mensen hoog in de lucht voorzien van een glimlach en een hotdog. Leek me leuk… Toen besefte ik dat ik, iedere vlucht die ik in mijn leven heb gemaakt, zo groen als gras voet aan grond zette. Misselijk en onaanspreekbaar. Niet mijn levensmissie dus.  

Om te ontdekken wat ik wel graag zou willen heb ik een aantal dingen ondernomen. Ik heb verschillende beroepskeuze testen en persoonlijkheidsvragenlijsten ingevuld. De ene waardevoller dan de andere, maar ik heb veel over mezelf geleerd. Deze test heeft mij uiteindelijk doen inzien dat het werk dat ik al jaren deed (werken bij een reclame bureau als projectmanager), eigenlijk heel goed bij mij past!

Tijd voor actie

Een mooie conclusie toch? Maar het maakte me ook heel erg verward… Want hoe kwam het dan dat ik de laatste tijd niet blij was met het werk dat ik deed? Er bleef maar kortsluiting in mijn hersenpan ontstaan! Totdat ik, na elkaar lang niet te hebben gesproken, een avondje met Mounira aan de telefoon hing. Zij vertelde vol passie en enthousiasme over de projecten en het werk dat ze doet. En ineens besefte ik: het gaat om de combinatie! Keihard werken is niet erg, als je maar weet waar je het voor doet. Waarom je het doet en waarom je dat belangrijk vindt! Misschien was ik daarom wel zo lang in between jobs.

In between jobs

Dus ik ben er goed voor gaan zitten, het werd tijd om uit die ‘In between jobs’ te komen. Heb die dingen op een rijtje gezet en doelen gesteld. Ik ben gestopt met dromen en in actie gekomen. Ik weet nu welke dingen mij motiveren, prikkelen en boeien, en met die wetenschap ben ik op zoek gegaan naar de perfecte baan.  

Op zoek

Vol overgave heb ik mij gestort op vacaturesites, ik heb LinkedIn en andere social media goed in de gaten gehouden. Zo heb ik zelf heel wat vacatures bekeken, herlezen, bewaard en verworpen.  
Maar uiteindelijk heb ik om wat extra hulp gevraagd, bij een uitzendbureau. En via hen heb ik hele leuke gesprekken gevoerd. Ik ben voorgesteld bij bedrijven waar ik zelf nooit terecht zou zijn gekomen! Met resultaat, want nu doe ik werk dat ik leuk vind en waar ik blij van word! 

Weet je dus niet zo goed wat je wilt gaan doen na je studie, ben je ‘In between jobs’ of ben je je huidige baan gewoon zat? Ontdek wat je blij maakt, waarom je iets wilt doen en waar je goed in bent. Met die succesfactoren in gedachten kan je actief en gericht op zoek naar die leuke baan. Stap een leuk uitzendbureau binnen en laat een professional je helpen in je zoektocht, het werkt.  

Go get that job and be a boss!  no more In between jobs

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.