Lifestyle

Informatie over traplift

By  | 

Informatie over traplift

Laatst bracht ik mijn oma naar haar zus. Haar zus woont 40 minuten bij haar vandaan en het leek me ook goed voor de kinderen om eens mee te gaan naar mijn oudtante. Mijn oudtante heeft echt een heel ouderwets huis, met allemaal mooie snuisterijen van vroeger. Goed deze blog gaat over informatie over een traplift. Mijn oudtante heeft sinds kort aangegeven dat ze zich wil oriënteren op een traplift. Het kan zijn dat je via google op deze blog komt. Ik schrijf verder helemaal niets verder over ouderen voorzieningen, maar voor deze blog maak ik een uitzondering omdat er relatief weinig over het onderwerp traplift te  vinden was op het internet.

Waarom een traplift

Als je moeite hebt met traplopen maar wel gewoon zo lang mogelijk lekker in je eigen huisje wilt blijven wonen, dan kun je denken aan een traplift. Mijn tante blijft de hele dag beneden en doet haar dutjes ook op de bank. Toch moet ze ook naar boven kunnen en daar had ze dus erg veel moeite mee. Uiteindelijk kwam ze zelf met het idee van een traplift. Dus toen heb ik het een en andere alvast uitgezocht voor het geval ze het binnenkort echt wil gaan doorzetten. Voor oudere mensen is het meestal wel eerst een emotionele grens overgaan. Het is gelukkig niet zo heftig als een rolstoel te moeten accepteren op een bepaalde leeftijd. Maar het is zeker wel een grens en daar kunnen wij heel luchtig over doen, maar als het je echt overkomt dan piep je wel anders. Ik herinner me nog dat mijn oma ( de zus van mijn oudtante)  van de een op andere dag niet meer mocht fietsen van de dokter. Nou dat heeft er ook behoorlijk ingehakt. En dan kun je wel zeggen je bent 80. Maar in haar hoofd voelde mijn oma zich misschien 60.

oma en haar zus

Wanneer een traplift

Een traplift neem je dus als je er emotioneel ook klaar voor bent. Wanneer je accepteert dat je niet langer de trap op en af kunt en je daar vrede mee hebt.

Keuze voor een traplift: nieuw of tweedehands

Als je het geld er voor hebt kun je natuurlijk een nieuwe installatie kopen. Als je minder te besteden hebt is een tweedehands traplift natuurlijk ook een prima optie. Het is ook duurzaam om dure hulpmiddelen te hergebruiken natuurlijk. Zaken die voorheen naar het grofvuil gingen, worden nu vermaakt en gerestaureerd, zoals scootmobielen, tilliften en rollators etc. Je kunt het beste eens kijken op  123trapliften en dan een Prijs aanvragen voor traplift.

De trap heeft een bocht kan je dan wel een traplift plaatsen?

Hier maakten we ons wel zorgen om, maar dit kan gewoon. Bijna elke trap heeft een bocht dus daar zijn de trapliften ook echt op gemaakt. Geen zorgen dus. Ook bij een gebruikte installatie is daar altijd de juiste oplossing voor te vinden. Met een goede voorbereiding en aangepast materiaal kan vrijwel elke trap van een veilige lift worden voorzien

Subsidie

Gelukkig zijn er wel vergoedingen voor trapliften.Kijk eens op  Wmo Rijksoverheid of de Wet langdurige zorg (Wlz).  Ook voor een woningaanpassing kun je een beroep doen op de Wmo. Op deze manier kan iedereen de aanpassing aan de woning regelen die langer zelfstandig wonen mogelijk maakt.

 

Research voor de blog kwam o.a via duurzaamnieuws.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.