Lifestyle

Inspiratie: Hout in je interieur

By  | 

Hout in je interieur

In deze blog wil ik wat verder in gaan op het werken met houtmaterialen in je interieur. Eigenlijk kan hout overal. Je kunt een muur decoreren met hout. Je kunt kiezen voor een steigerhouten tafel en natuurlijk is een mooie eikenhouten vloer niet weg te denken bij een modern interieur. Ik zal de verschillende opties toelichten.

houten interieur
Photo by Dane Deaner on Unsplash

Houten muur

Hout brengt sfeer aan in je huiskamer of slaapkamer. Wist je dat het ook nog eens een isolerende en geluiddempende werking heeft? Naast dat het er leuk uitziet klinkt je ruimte dus minder hol. Als je een hele muur too much vindt kun je ook een halve muur met hout bekleden of alleen een houten strook plaatsen.

Voorbeeld houten muur. Gespot op Martijn De Wit Vloeren

Houten muur decoratie

Voel je niet veel voor een houten muur maar wil je wel hout in je interieur? Overweeg een houten kunstwerk. Dit kan in principe alles zijn. Van een houten ’tree of life’ tot aan houten plankjes. Alles kan. Be creative en gebruik pinterest voor meer inspiratie. Zoek maar eens op wood decoration!

Houten wand decoratie gespot op wall-art

Houten vloer

Onlangs vroeg iemand mij wat mijn favoriete houten vloer was en dat vond ik toch best lastig. Want er zijn zo veel mooie houten vloeren.
Wat helemaal in is op dit moment zijn de unieke visgraat vloeren. Bij een visgraatvloer zijn de houten delen in een schuin lopend patroon gelegd. Een visgraat geeft volop dynamiek aan een vloer en dus aan de ruimte. Het is wel een specialistisch werkje dus laat je goed adviseren over het leggen en onderhouden.

Houten wandpaneel

Wij hebben zelf een houten wandpaneel in de woonkamer. Ik krijg er altijd complimentjes over omdat het best een uniek en bijzonder product is. Ik heb de mijne besteld en laten shippen vanuit Tunesie. Gelukkig kun je wandpanelen ook gewoon in Nederland kopen. Google maar even op wandpaneel.

India houten wandpaneel gespot op zen-lifestyle

Houten decoratie

Een leuk voorbeeld van onze eigen houten decoratie is dat wij een groot poppenhuis in de huiskamer hebben staan. Nimra speelt er vaak mee en ik vind het zelf stiekem ook leuk. Ik ruim dat poppenhuis vaak op omdat het er zo gezellig bij staat en als het een rommeltje is na het spelen dan staat het iets minder gezellig.

Houten poppenhuis wit. Gespot op petiteamelie

Tot slot

Tot zover deze inpiratie blog over hout in je interieur. Er zijn natuurlijk nog meer opties en wie weet bespreken we die op een ander moment.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.