Lifestyle

Interieurtrends 2021

By  | 

Interieurtrends

Besteed jij veel aandacht aan jouw interieur? Dan koop je vast zo nu en dan eens iets nieuws. Je interieur speelt natuurlijk een grote rol in de sfeer van jouw huis. Echter is het zo dat interieurtrends snel kunnen veranderen. Ben jij benieuwd welke interieurtrends op dit moment populair zijn? Wij zetten ze voor je op een rij!

Retro interieurstijl

Iets dat op dit moment ontzettend populair is, is de retro interieurstijl. Ben je benieuwd wat hiermee wordt bedoeld? Je zou kunnen denken aan een interieur dat geïnspireerd is op de jaren ’70. Deze interieurstijl draait vooral om warme kleuren als bijvoorbeeld rood, goud, geel en oranje. Bij deze stijl is het vaak zo dat deze warme kleuren gecombineerd worden met wat neutralere kleuren. Hierbij kan gedacht worden aan kleuren als wit, beige en grijs. Deze interieurstijl is vrij opvallend, maar wel enorm populair. Durf jij deze interieurtrend aan? 

interieurtrends 2021

Scandinavische interieurstijl

Een interieurtrend van dit moment is de Scandinavische interieurstijl. Hiermee bedoelen we een lichte interieurstijl die bestaat uit natuurlijke kleuren. Denk bijvoorbeeld aan zachte kleurtinten als bijvoorbeeld wit, beige of grijs. De Scandinavische interieurstijl zorgt ervoor dat er een ruimtelijk gevoel wordt gecreëerd. Deze interieurstijl is op dit moment heel populair en dat is natuurlijk niet zo zonder reden. Deze interieurtrend straalt rust uit. Het is dan ook goed om dit te combineren met andere zachte stoffen en minimalistische meubels. 

Duurzaam interieur

Duurzaamheid wordt natuurlijk van een steeds groter belang. Het is dan ook niet gek dat een duurzaam interieur steeds populairder aan het worden is. Bij een duurzaam interieur kun je denken aan tijdloze meubels of interieuritems die gemaakt zijn van materiaal dat is gerecycled. Het wordt tegenwoordig ook steeds makkelijker gemaakt om duurzame producten te kopen. Omdat duurzaamheid momenteel een grote rol speelt in de wereld, wordt er door veel bedrijven al goed op ingespeeld. 

Scandinavisch interieur

Ronde vormen

Deze interieurtrend mag zeker niet in dit rijtje ontbreken: ronde vormen. Deze interieurtrend is momenteel namelijk enorm populair. De ronde vormen interieurtrend gaan we vooral veel terugzien in meubilair. Denk bijvoorbeeld aan ronde stoelen, een rond krukje of een ronde tafel. Je kunt momenteel geen ronde vormen genoeg in je interieur hebben!

Botanische interieurstijl

Een interieurtrend die ook steeds populairder wordt is de botanische interieurstijl. Wat botanisch wonen inhoudt? Dat je de natuur in je woning haalt. Want zeg nu zelf, groen in huis maakt jouw interieur wel enorm gezellig. Door meer groen aan je interieur toe te voegen, kan jouw interieur helemaal opfleuren. Mocht je dus dol zijn op bloemen en planten, dan is het een goed idee om dit toe te voegen aan jouw interieur. 

Interieur pimpen

Ga je jouw interieur flink pimpen? Misschien kies je ervoor om wat leuke accessoires toe te voegen, maar je kunt er uiteraard ook voor kiezen om het een en ander in je interieur te verbouwen. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe kleuren op je muren of nieuw behang. Als dit het geval is, komt het juiste gereedschap natuurlijk goed van pas zoals een grasschaar. Ben je op zoek naar het juiste gereedschap? Grote kans dat je het vindt bij Mastertools.nl. Als je jouw interieur een beetje wilt pimpen is een goede voorbereiding in ieder geval van groot belang. Bedenk goed wat je wel en niet in je interieur wilt hebben. 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.