Lifestyle

Je huis schilderen na de zomer

By  | 

Je huis schilderen na de zomer

De herfst staat alweer voor de deur. Een vaak gure en koude periode van het jaar breekt weer aan. Druilerige maanden waarin je liever binnen dan buiten bent. Als eigentijdse vrouw wil je natuurlijk dat jouw huis en kozijnen er ook in die tijd pico bello uitzien. Snel je schilder-klussen afronden voordat de herfst aanbreekt, is dan ook zeker een slim plan. Maar wat zijn precies de voordelen van het afronden van jouw schilderwerk voordat de herfstperiode aanbreekt? Normaal ben je interieur blogs van mij gewend, maar dit keer een exterieur blog over het schilderen van je huis.

  1. De gure herfst door in een heerlijk huis

Wie zijn huis vóór de herfstmaanden aanbreken aan de buitenkant of binnenkant heeft geschilderd, gaat met een heerlijk gevoel de herfst in. Binnen zitten met prachtig glanzende kozijnen in het blikveld, terwijl het buiten storm en regent? Heerlijk toch? En tegelijk is het ook rustgevend om te weten dat zowel de binnen- als de buitenkozijnen geen spatje te lijden hebben van het wisselvallige weer. Ze zijn immers net in de nieuwe verf gezet en kunnen tegen een stootje!

huis schilderen

 

  1. Benut de tijd van het jaar en profiteer van voordeel
    De nazomer is een ideale tijd om het huis aan de buitenkant een goede schilderbeurt te geven of laten geven. De echt warme dagen met tropische temperaturen zijn achter de rug. En dat betekent lekkerder schilder weer voor wie de buitenkant van het huis in de verf wil zetten. Je brandt in de nazomer namelijk niet weg onder een warme zon als je de buitenkozijnen van jouw woning aan het schilderen bent.

    Voordeel

    Een ander voordeel van de aangenamere temperaturen is dat je langer achter elkaar door kunt schilderen als je zelf de kwast(en) ter hand neemt. Maar ook als je het huis aan de buitenkant laat schilderen door een professionele huisschilder tegen een uurtarief, pakt het minder warme weer gunstig uit. Omdat de temperaturen aangenamer zijn is de kans groot dat de kosten van het huis schilderen ook voordeliger zijn. De schilder kan immers langer en sneller doorwerken, waarmee je op uurloon en voorrijkosten kunt besparen. En, ook belangrijk om te realiseren, er zijn tal van schilders die in het najaar interessante acties hebben waarbij je korting kunt krijgen op schilderklussen.

 

  1. Een rustige lente en zomer voor de boeg

Het huis helemaal kant-en-klaar hebben voor de herfst begint, geeft ook het ontspannende vooruitzicht op een rustige lente en zomer. Je kunt straks weer met een gerust hart de zon op zoeken, want alle schilder-klussen heb je immers al afgerond. De tijd die je overhoudt, besteed je natuurlijk aan lekker zonnen, op koopjesjacht gaan of aan het bezoeken van je bae.

 

1 Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.